Jagodić: "Zadovoljstvo mi je čuti da se Sarajevo prilagođavalo Slogi Meridian"

Trener Sloge Meridian Vlado Jagodić nakon utakmice protiv Sarajeva mogao je biti više nego zadovoljan.

Sloga Meridian je pobijedila Sarajevo rezultatom 3:0.

“Zadovoljstvo mi je. Želim prvo čestitati Doboju, publici, gradonačelniku… Mi smo bili zadovoljni i sa 1:0 i 4:3 da bude. Sarajevo je favorit gdje god da igra, ali mi imamo nešto specifično ovdje i došlo je do izražaja danas. Meni je veliko zadovoljstvo kad kolega Rožman kaže da su se prilagodili nama. Vidjeli ste da su igrali i prvo kolo sa tri nazad i sada. Izuzetno lijep gol Vidića, naša specijalnost golovi iz prekida i na kraju iz kontranapada. Zaista sam zadovoljan. Pet utakmica u Doboju i pet pobjeda. 18 bodova je nešto što ni najveći optimisti nisu očekivali. Momci dobro rade, uprava nas prati u svakom segmentu.

Žao mi je što moramo ići odavde. Moraćemo sljedeće utakmice igrati u Modriči, ali moraćemo se i mi prilagoditi na taj teren. Od večeras se pripremamo za prvu narednu. Imamo šta pokazati. Bh. fudbal je takav da svi razmišljaju o par klubova, ali ima i ovih manjih koji daju obrise zanimljivosti” – rekao je Vlado Jagodić.

Sloga Meridian je ove sezone dva puta pobijedila Sarajevo i jednom Željezničar.

Ja prepoznajem želju da se nose sa svim klubovima. Dobro smo odigrali i utakmice u Mostaru. Ja uvijek kažem, jedna utakmica vrijedi tri boda, ne potcijenjujući ili precijenjujući nikoga. Sve poštujemo. Imamo neki način igre koji još uvijek nije otkriven, ako mogu to reći. Koristimo dobro naše predispozicije. Tri gola dati Želji i Sarajevu, dva na Koševu… Nije za potcijeniti. Igrači zaslužuju sve pohvale, jer rade dobro i to se vraća. Za mene je pobjeda protiv Zvijezde 09, Želje ili Sarajeva isto. Tri boda nosi. Cijenimo svakoga, sa puno respekta. Imao sam sve zdrave igrače, osim Amara Tahrića. Tako će biti i naredni period nadam se” – istakao je Jagodić.

U narednom kolu Sloga Meridian igra protiv Željezničara.

Idemo rasterećno i idemo odigrati dobru utakmicu. Šta u toku igre se dešava… Idemo Želji koji je u krizi, imaju probleme, ali i mi smo imali svoje probleme. Znam i ja kako je nama bilo kad smo imali četiri poraza. Došli smo do toga da svi daju maksimum. Ne kažem da idemo pobijediti Želju, ali idemo igrati pravu utakmicu” – rekao je trener Sloge Meridian.

Postavi odgovor