Jakirović o incidentu u Trebinju: "Branio sam se, na to imam pravo"

Utakmica između Leotara i Zrinjskog u Trebinju privukla je dosta pažnje, ali nažalost po veoma ružnim scenama nakon utakmice koja je završena rezulatom 1:0.

Prvo je došlo do prepirke na konferenciji za novinare, a zatim i do tuče na parkingu između igrača i trenera ova dva tima. O svemu tome je komentar dao Sergej Jakirović, koji je bio jedan od glavnih aktera ovih dešavanja.

“Svjestan sam odjeka koji je dobila situacija koja se dogodila u Trebinju. Žalostan sam ponajprije što moramo o tome govoriti nakon te utakmice. Moram istaći nekoliko nepobitnih činjenica. Prije svega, naglašavam kako nisam osoba agresivne naravi i fizički sukobi nisu dio moga svijeta. To naglašavam jer sam svjestan da sam očiglednom i ciljanom manipulacijom predstavljen kao nasilnik, a izvan konteksta sveukupne priče. Smatram da takva tendencija dolazi iz jasnog animoziteta prema klubu i mene lično. Prije svega, nisam nikoga fizički napao u kontekstu tučnjave. To je najveća neistina u ovoj priči. Moja reakcija bila je samoodbrana nakon guranja od kapitena Leotara. Prije toga napadnut sam najprije na pres konferenciji pa kasnije i na parkingu. Napadnuta je moja ekipa i moj stručni štab” – rekao je Jakirović za “Večernji list”.

Jakiroviccc
Printscreen

Jakirović ističe da je reagovao u odbrani jer “ne dopušta da ih iko fizički ugrožava”.

“Reagovao sam u samoodbrani i zaštitnički jer ne dopuštam da nas iko fizički ugrožava. To je crvena linija preko koje ne mogu prelaziti. Moram dodati kako nisam sretan zbog svih tih događaja. Takođe sam svjestan da ja, kao trener, imam najveću odgovornost i kako fizički sukobi nisu nešto čemu je mjesto u fudbalu. Smatram kako je sve dobilo nepotrebnu dimenziju sukoba. Svi mi koji radimo u fudbalu znamo da su emocije velike i da nekada strasti prerastu razum” – kazao je on, pa onda jasno poručio:

“Pozvao bih sve u bh. fudbalu da se više posvetimo fudbalu, a manje drugim ružnim stvarima. Tek tada će naša liga osjetiti napredak. Sve ovo ne navodim nipošto kao opravdavanje samoga sebe. Kao što sam rekao, branio sam se i na to imam pravo”.

Podsjetimo, Zrinjski danas od 14 časova gostuje ekipi Zvijezde 09 u okviru šesnaestine finala Kupa Bosne i Hercegovine.

Postavi odgovor