Foto: USA Today Sports/Reuters

Džo Bak, jedan od najpoznatijih sportskih komentatora na svijetu, u podkastu pod nazivom “The Volume” je priznao da konzumira alkohol prije prenosa utakmica.

Bak radi za “Fox Sports”, a pokriva NFL i MLB mečeve. Govorio je o tome kako su mnogobrojni produkcijski sastanci stvoreni za što bolju pripremu komentatora, ali da to jednostavno nije dovoljno i uvijek nedostaje onaj “ekstra” sastojak kako bi se stvorila prava hemija između saradnika.

“Kolega Troj Ajkmen i ja smo uzimali po čašu burbona u kabini, iako to zapravo nije burbon već tekila. Nekoliko godina sam prije početka bejzbol utakmica imao običaj da pošaljem nekog da mi donese najveće pivo koje postoji na stadionu, tako da sam povremeno uzimao po gutljaj, čisto da se podsjetim da se trebam opustiti i zabavljati” – počeo je Bak, pa nastavio:

“Prenio sam tu naviku i na američki fudbal, ali Troj voli skuplje ukuse, tako da se pivo nekako pretvorilo u tekilu. Nismo to radili već neko vrijeme, ali bilo je lijepo dok je trajalo i mislim da mi je psihički prijalo da se odmorim i podsjetim da ovo i nije neka prevelika odgovornost, ne mijenjam gorivo u avionu usred leta. Samo prenosim sportski događaj, ako bih to tretirao kao bilo šta drugo, samo bih naštetio sebi”.

Bak je rođen 1969. godine, a sin je legendarnog Džeka Baka. Sa 25 godina, postao je najmlađi čovjek u istoriji koji je postao stalni komentator NFL-a.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime