Jokić: "Nevjerovatan je osjećaj, ali nije sve na svijetu"

Košarkaši Denver Nagetsa pobjedom nad Majami Hitom od 94:89 po prvi put u istoriji postali su šampioni NBA lige.

Nikola Jokić je proglašen za MVP-a finalne serije, a bio je izuzetno raspoložen za priču nakon istorijskog uspjeha svog tima.

“Pitao sam trenera da me pusti malo više da odmorim, da imam više slobodnih dana kako bih se bolje spremio za novu sezonu. Osjetio sam drugačiju energiju na početku sezone. Nisam optimista, ali to mi je dalo motivaciju da možemo da uradimo nešto veliko ove sezone” – rekao je Jokić.

Centra Nagetsa upitali su i šta misli o sve jačem uticaju evropskih košarkaša u NBA ligi.

“Da, imamo uticaja, ali naravno da su Amerikanci većina lige i da bi tako i trebalo da bude, jer SAD je osvojio ne znam koliko zlatnih medalja, ali svakako ima mnogo evropskih igrača koji doprinose za osvajanje titule” – kazao je Jokić, pa dodao:

“Ovdje sam od svoje 20. godine, Marej je takođe imao 20. Morate da budete strpljivi ako želite nešto veliko, Džamal je, kao što znate, bio povrijeđen, ali to je proces koji moraš da osjetiš. Ne postoje prečice, ovo je putovanje i srećan sam da sam dio tog putovanja”.

Jokića su pitali i kako se trenutno osjeća.

“Moram da odem kući! Uspjeli smo u našem poslu, osvojili smo titulu. Nevjerovatan je osjećaj, ali nije sve na svijetu. Željeli smo, ali to nije najvažnija stvar, ima mnogo drugih stvari koje volim da radim, ali to je normalno. Ne vole svi svoj posao ili lažu. Ali dobar je osjećaj kada uradite nešto u šta nije niko vjerovao, osim nas. To je zaista nešto specijalno” – otkrio je Jokić, a tokom velikog slavlja tu su bili svi članovi njegove porodice:

“Nije samo ćerka, već i žena, braća, nekada smo svi živjeli zajedno. Oni su ljudi koji mi mnogo znače, bez njih ne bih bio ovakva osoba”.

Postavi odgovor