Foto: Printscreen

Fredi Jungberg napustio je Arsenal na ljeto sa idejom da se odvaži dalje u vlastitoj trenerskoj karijeri. Bivši švedski krilni napadač upravljao je “Tobdžijama” jedan period u prošloj sezoni.

On je vodio Arsenal šest utakmica, pobijedivši u jednoj, remizirajući tri i izgubivši dvije prije nego što je Mikel Arteta dobio posao. Jungberg je bio veliki dio njihovog trenerskog tima, preuzimajući rukovodstvo različitih starosnih grupa , uključujući timove mlađe od 15 i ekipe do 23 godine starosti.

U avgustu je otišao, insistirajući na tome da želi svoje menadžerske sposobnosti usavršavati na drugom mjestu.

Ono što se promijenilo na dan utakmice bilo je to što sam otišao i sjeo na tribinu, te pogledao dole. Rekao bih kako su protivnici pritiskali, ako je negdje bilo rupe, ako jedan od njihovih igrača nije držao liniju, ako bismo trebali napasti tu stranu ili imamo problem sa nečim, naš igrač ne radi ono što smo trenirali te sedmice. Želio sam da vodim tim sa klupe, ne sa tribina” – rekao je Junberg, a prenio “Mirror.

Može biti teško sve vidjeti kad sjednete tamo (u trenersku ložu), pa sam bilježio, crtao, razgovarao bih sa klupom, sišao na poluvrijeme i rekao im što sam vidio. Naravno, bilo je drugačije od boravka na klupi, ali to je bilo ono što je Mikelov tim želilo i što sam morao prihvatiti i učiniti” – dodao je Šveđanin.

Nakon njegovog odlaska, Arteta je otkrio kako je siguran da ćemo u bliskoj budućnosti vidjeti Fredija na klupi nekog tima.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime