Foto: Printscreen

Kabib Nurmagomedov produžio je svoj savršeni profesionalni rekord na 29:0, bez poraza. Zadržao je naslov u lakoj kategoriji u meču protiv Džastina Gatjea u Abu Dabiju, a zatim je najavio penzionisanje.

Nurmagomedov je pobijedio privremenog šampiona Gatjea u drugoj rundi sa trijangl polugom, i odnio 29. pobjedu u karijeri. Tim trijumfom je objedinio naslove do 70 kilograma, te postao neprikosnoveni vladar lake kategorije.

Ruski borac je posvetio trijumf svom ocu, treneru i mentoru Abdulmanapu Nurmagomedovu, koji je umro u julu nakon komplikacija zbog virusa korona. Uprkos tome što su mnogi vjerovali da će Kabib željeti svoju 30. profesionalnu pobjedu prije razmišljanja o penziji, on je rekao da neće biti nove borbe za njega.

Bila je ovo moja posljednja borba. Nema šanse da ovdje dođem bez oca. Bilo je to prvi put nakon onoga što se dogodilo sa mojim ocem, kad me UFC nazvao zbog meča sa Džastinom, tri sam dana razgovarao sa majkom. Nije željela da se borim bez tate, ali obećao sam joj da će to biti moja posljednja borba, a ako sam dao riječ, moram to poštovati. Bila je to moja posljednja borba ovdje” – rekao je Kabib, a prenio “BBC“.

Orao” je rekao da zaslužuje da ga UFC istorija pamti kao neosporivog prvaka lake kategorije, te da je bio neprikosnoven u svom trijumfu.

Znam samo jednu stvar koju želim od UFC-a; utorak, momci, morate me predstaviti kao svjetskog borca broj jedan do 70 kilograma, jer to zaslužujem. Neprikosnoveni sam UFC šampion u lakoj kategoriji. 13 pobjeda u vašoj organizaciji, 29 u mojoj profesionalnoj MMA karijeri. Mislim da ovo zaslužujem” – dodao je ruski borac.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime