Foto: Spars Sarajevo/Facebook

U okviru 14. kola Lige BiH u košarci, Spars će sutra od 17h igrati protiv Leotara u gostima. Miodrag Kadija, novi trener sarajevske ekipe, za MeridianSport je komentarisao dosadašnje utiske o novoj sredini, a najavio je i naredni meč svog tima.

Crnogorski stručnjak je u glavni grad BiH stigao prije nešto više od sedam dana, tako da još uvijek nije stekao kristalno jasnu sliku o situaciji u ligi, ali raduje ga organizacija i atmosfera u ekipi.

“Iskreno, ovdje sam vrlo kratko i jako je teško dati neki sud o svemu, ali jako mi je drago što sam došao u ovako organizovan klub i što smo dobro trenirali ovih dana. Za neke dublje analize će sigurno trebati više vremena. Da budem iskren, nisam mnogo upoznat sa ligom, ali ono što sam čuo ovdje je da ima dosta dobrih klubova, kao i pojedinaca koji čine ligu dosta kvalitetnom. Uvijek je teško preuzeti ekipu na polovini sezone, pogotovo kada slijede teške utakmice, a vremena je izuzetno malo za samu pripremu” – rekao je Kadija.

Naredni protivnik Sarajlija je u odličnoj rezultatskoj seriji, a u prošlom kolu su u sjajnoj utakmici savladali Borac.

“Mislim da će biti izuzetno teška utakmica jer je Leotar sigurno maksimalno motivisan da poslije trijumfa nad Borcem veže i drugu pobjedu. Sa druge strane, mi idemo da odigramo najbolje što možemo i zabilježimo pobjedu. I jedna i druga ekipa imaju svoje prednosti, ostaje da se vidi ko će ih bolje valorizovati” – istakao je trener Sparsa.

Njegova ekipa je sa devet pobjeda i dva poraza trenutno prva na tabeli u Ligi BiH.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime