Kadrić za MeridianSportBH: "To nam je motivacija da nastavimo istim tempom"

Ekipa Rukometnog kluba Maglaj će ove subote u sklopu 25. kola Premijer lige BiH dočekati ekipu Gračanice i sigurno je da nas čeka jedna uzbudljiva utakmica, ali i svojevrsni derbi kada govorimo o ove dvije ekipe.

Tim povodom razgovarali smo sa srednjim bekom ekipe Maglaja Damirom Kadrićem. Najprije se osvrnuo na dobar niz svoje ekipe koja iza sebe ima niz od tri pobjede zaredom.

“Pa sigurno nam ove tri utakmice iza nas daju određeni vjetar u leđa i motivaciju da nastavimo istim tempom. Ekipa je evo pokazala da možemo igrati i sa ekipama koje u Maglaj dođu i sa ulogom favorita i da pišemo bodove. Ja sam bio povrijeđen prošlu utakmicu kada smo igrali protiv dobojske Sloge i sretan sam da sam se oporavio i da sam spreman” – rekao je Kadrić.

Kako i sam kaže, utakmice protiv Gračanice uvijek su poseban motiv, jer se radi o starim rivalima koji se dobro poznaju.

“Mislim da je svima jasno da su naše utakmice one koje su svih 60 minuta neizvjesne i da je to borba i snage i taktike, ali i volje i želje. Vjerujem da je ekipa Gračanice malo i umorna, u sedam dana odigrali su četiri utakmice i sigurno je da ćemo i to pokušati iskoristiti, da ćemo od prve minute nametnuti svoj ritam. Analizirali smo ih, ali i sebe isto tako, znamo da ćemo sve ono što smo radili na treninzima ispoštovati i na terenu i rezultat ne smije izostati. Još igramo na domaćem terenu, jasno je da uz našu publiku mi rijetko kiksamo. Tako da, evo, idemo na pobjedu i to je to. Ništa drugo i ne dolazi u obzir” – kazao je Kadrić.

Utakmica između RK Maglaj i RK Gračanica igra se u subotu od 20 časova.

Postavi odgovor