(VIDEO) Kahvedžić: "Meč protiv Gruzije ključan za nas"

Bosna i Hercegovina svoj naredni meč na Evropskom futsal prvenstvu igra protiv Gruzije, a pivot “Zmajeva” Nermin Kahvedžić je analizirao njihovog narednog protivnika.

“Odradili smo trening oporavka i ekipa se odmorila koliko toliko. Šta da kažem vezano za poraz od Španije, to je najbolja selekcija na svijetu, ali smo im mi ipak poklonili nekoliko golova”kazao je Nermin Kahvedžić pa nastavio:

“Danas pored ovog jutarnjeg imamo još jedan trening, a poslije sastanak gdje ćemo analizirati igru Gruzije. Oni su kvalitetna reprezentacija i utakmica protiv njih je nama najznačajnija”.

Rekao je Nermin Kahvedžić kako će se pripreme za meć protiv Gruzije održati na najvećem mogućem nivou, ali je i označio nekoliko ključnih igrača ove selekcije.

“Mi ćemo se za utakmicu protiv Gruzina pripremiti najbolje što možemo. Oni u njihovom timu imaju 5-6 Brazilaca koji su odlični futsaleri. Pogotovo se izdvaja Roninjo koji je brilijantan u igri jedan na jedan” smatra Kahvadžić koji je dodao:

“Moraćemo dosta da pripazimo na Roninja zbog svih tih njegovih tehničkih vještina, ali i na gruzijskog pivota Elisandra koji je veoma jak u igri leđima”.

Kahvedžić
Foto: NFSBiH

Kahvedžić je pored Roninja i Elisandra izdvojio još jednog igrača koji je za njega “srce i duša” ovog gruzijskog tima i na njega se mora staviti jak akcenat.

“Pored ove dvojice ofanzivnih igrača Gruzije mi moramo da obratimo pažnju na još jednog brazilskog igrača, a radi se o Telesu koji je vrsan u defanzivnim zadacima”smatra Kahvedžić koji je nastavio:

“On je realno okosnica njihovog tima jer od mogućih 40. on sigurno odigra 35. minuta. Da zaključim ova trojica pomenutih futsalera su sigurno ona trojica na koje moramo dobro da obratimo pažnju”.

Bosna i Hercegovina će svoj meč protiv Gruzije igrati prekosutra 26. januara sa početkom od 17:30h na parketu sportske dvorane “MartiniPlaza” u Groningenu.

Postavi odgovor