NK Široki Brijeg /Facebook

Široki Brijeg sutra u okviru 12. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine gostuje Tuzla sitiju. Sa puno problema Širokobriježani idu u Tuzlu, a o svemu je na konferenciji za medije govorio njihov trener Toni Karačić.

Utakmici na “Tušnju” prethodilo je mnogo nedoumica da li će se uopšte odigrati. Tražili su gosti odgodu susreta, ali je takmičarska komisija Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine to odbila.

“Tok priprema za ovu utakmicu nije bio uobičajen. Do dva dana unazad nismo znali sa kojim igračima raspolažemo. Ostali smo na samo pet igrača iz seniorske ekipe i njima smo priključili 12 juniora. Odradili smo samo tri zajednička treninga. Ovo je jako specifična situacija, u pitanju je presedan u fudbalu. Igra se samo kako bi zadovoljili formu. No, sada je tako, prihvatamo ovakvu situaciju. Igraćemo hrabro i nadati se najboljem” – rekao je trener Širokog Brijega Toni Karačić.

Karačić je izjavio i da je očekivao drugačiju odluku saveza, odnosno onu koja je u interesu zdravog i sportskog nadmetanja.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime