Foto: Dragana Stjepanović/ABA League

U okvir petog kola Lige BiH, Borac je juče na svom parketu savladao Široki sa 82:73. Stefan Kenić, košarkaš Banjalučana, za MeridianSportBH je prokomentarisao ovaj duel i iznio svoje viđenje dosadašnjeg dijela sezone.

Crveno-plavi su fantastično otvorili tekuću takmičarsku godinu i još uvijek ne znaju za poraz, ni u domaćem šampionatu, ni u Drugoj ABA ligi.

Juče su sjajno šutirali za tri, prvenstveno u prvih 20 minuta, gdje su 12 puta bili precizni van linije 6,75m i stvorili razliku koju su do kraja susreta uspjeli sačuvati.

“Zaista sam prezadovoljan pruženim partijama ekipe u Ligi BiH i Drugoj ABA ligi. Jedini smo neporažen tim u oba takmičenja, što je zaista nevjerovatan rezultat.

Mislim da je najveći razlog za to činjenica da posjedujemo fantastičan timski duh i dugačku klupu te igramo fanatičnu odbranu, u kojoj momci jure po terenu svih 40 minuta, protiv čega se protivnici teško snalaze” – započeo je Stefan Kenić.

Kenić, Kenić za MeridianSportBH: “Prezadovoljan sam partijama ekipe, juče je presudila odbrana”
Foto: KK Borac Banja Luka/Facebook

Potom se okrenuo utakmici protiv Širokobriježana:

“Smatram da je odbrana presudila i juče protiv Širokog, s obzirom na to da smo zaustavili tako dobru i iskusnu ekipu na samo 73 poena. Imamo veliki broj odličnih šutera za tri, ali iz naše igre u kontri, pošto igramo veoma brzo, uspjeli smo da dolazimo do lakih poena i otvorenih trojki.

U pozicionom napadu, naši bekovi su prodorom ulazili u reket, gdje smo ih natjerali na velika pomaganja i potom bi uslijedio lagan pas u korner, odakle smo ih kažnjavali, pogotovo u prvom poluvremenu”.

Sve vijesti u vezi sa bosanskohercegovačkom košarkom u narednom periodu ćete moći pronaći na našoj “Facebook” stranici pod imenom “BH Košarka”.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime