Klafurić: "Svaka utakmica nosi svoje, biće drugačije sada"

Trener Veleža, Dean Klafurić, najavio je duel protiv Borca u 20. kolu Premijer lige BiH.

Duel se igra u Mostaru, a Dean Klafurić je istakao da su ovakve utakmice uvijek dodatni motiv.

“Sutra nas očekuje zanimljiva utakmica, derbi. Igramo protiv lidera na tabeli, veselimo se utakmici kao i uvijek. Nadam se da ćemo priuštiti zadovoljstvo svim navijačima Veleža i onima koji neće moći biti na stadionu. Takve utakmice su uvijek dodatni motiv, kako za igrače, navijače, tako i za nas u stručnom štabu, kao i sve oko kluba. Uvijek se nadamo spektaklu i veselimo se tome, te radosno dočekujemo tu utakmicu” – rekao je Klafurić, pa nastavio:

“Naši igrači su uvijek u mislima u utakmici i čak mislim da to ne treba posebno ni naglašavati, jer mi imamo zaista karakterne momke, te je njihov fokus 100% na utakmicu i fudbalskim stvarima. Svaka utakmica nosi svoje, tako da će drugačije biti u tom smislu da se mi nadamo da neće biti isto za nas, odnosno igrača manje i to.

Što se tiče ostalog, teško je reći da će biti ista utakmica, iako igraju dva ista protivnika, koja igraju istim stilom, ali se utakmice baš ne ponavljaju. Naravno, svako će igrati svoj stil igre, te je u fudbalu toliko kombinacija, principa i tehničkih elemenata, da je to najveće bogatstvo fudbala i to je najzanimljiviji sport za mene”.

Utakmica između Veleža i Borca igra se u subotu od 16 časova.

Postavi odgovor