Foto: Facebook/ FK Goražde

Fudbalski klub Goražde, odnosno igrači i stručni štab, oglasili su se saopštenjem povodom situacije u klubu.

Goražde je ostalo bez uprave, pošto je upravni odbor podnio ostavke zbog podrške koja je izostala od strane Grada, Vlade i drugih institucija.

Igrači i stručni štab juče su prestali sa treninzima, te saopštenjem zatražili sastanak sa odgovornima i postavili pitanja od kojih zavisi budućnost kluba.

PoŠto je danas Upravni odbor FK Goražde predao pismene ostavke predsjedniku skupštine na daljnje postupanje, današnji planirani trening FK Gorazde nije održan. Razlog tome su sva dešavanja unutar i oko kluba. Tražimo hitan sastanak sutra sa Gradonačelnikom Grada Goražda i sastanak sa premijerkom kantona uz prisustvo članova uprave FK Goražde. Kako saznajemo kompletan upravni odbor je dao ostavku. Mi sada kao Šefovi stručnog štaba i igrači želimo da znamo našu budućnost. Da li možemo uopšte da se takmičimo, da li ima volje i želje da nastavimo dalje, da li možemo očekivati podršku finansijsku nadležnih organa, to su samo neka od pitanja na koja želimo dobiti odgovor?!!! Svi moramo znati da momci daju zadnji atom snage da naprave nešto za ovaj klub, a u skoro 3 mjeseca dobili su jednu hranarinu. Budućnost nastavka igranja u ovom klubu je neizvjesna. Želimo da znamo šta nas očekuje. To je poruka sa današnjeg sastanka stručnog štaba i igrača” – stoji u saopštenju.

I pored loše situacije u klubu, Goražde bilježi odlične rezultate na startu sezone.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime