Foto: nfsbih/Instagram

Selektor Bosne i Hercegovine je na zvaničnoj pres konferenciji nakon saopštenja spiska reprezentacije prokomentarisao šta očekuje u narednom periodu.

Bosna i Hercegovina će početkom septembra igrati dvije kvalifikacione utakmice za Evropsko prvenstvo protiv Lihtenštajna i Islanda te je novi selektor “Zmajeva” Meho Kodro istakao kako osvajanje šest bodova nameće kao imperativ.

“Gotovo pa imperativ. Maloprije smo pričali da imamo šanse da odemo na Evropsko prvenstvo, ali moramo početi da dobijamo. Mali cilj je po meni da dođemo u novembru da zavisimo od nas samih. Ali, mi moramo početi da dobijamo. Ako prve dvije dobijemo, što mislim da možemo, nemam dilemu, ubijeđan sam da će se druga priča pričati. Sve raste nakon toga”rekao je Kodro te istakao kako neće puno mijenjati ekipu:

“Nema razloga puno mijenjati ekipu. Uz igrače koji sad igraju, uz malu organizacijsku stvar možemo podići igru na veći nivo. Napravljena je dobra selekcija, a vrata su otvorena svima u narednom periodu. Ko se pokaže, dobit će priliku. Uvjeren sam da ova 23 igrača mogu odraditi svoj posao u naredne dvije utakmice”.

Mnoge navijače Bosne i Hercegovine će sigurno obradovati povratak Adija Nalića u nacionalni tim koji igra odlično za švedski Hamarbi te je Kodro obrazložio odluku da ponovo pozove ovog igrača.

“Nalić zaslužuje poziv, radi se o igraču koji ima karakteristike koje ga odvajaju od ostalih u našem veznom redu”jasan je bio Kodro te nastavio:

“Njegova polivalentnost bi mogla doći do izražaja u naredne dvije utakmice, baš kao i Bilbija koji je kvalitetan igrač i može nam pomoći jer može igrati napadača, polušpica i ofanzivnog veznog”.

Meho Kodro
Printscreen

Kodro je isto tako naveo kako bi moglo doći do određenih promjena u taktičkim zamislima, odnosno u samoj postavci igre Bosne i Hercegovine.

“Iako možemo igrati i sa četiri, bliži smo da igramo sa tri igrača u odbrani. Ali, tražit ćemo od njih ofanzivne stvari. Igrat ćemo i sa dva bočna igrača ofanzivno, a imati Dedića u ekipi meni olakšava situaciju”zaključio je Kodro.

Podsjetnika radi, utakmica nacionalnog tima Bosne i Hercegovine protiv Lihtenštajna je zakazana za 8. u Zenici dok je gostujuća sa Islandu na programu 11. septembra.

Standings provided by Sofascore

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime