Foto: STARSPORT/ Pedja Milosavljevic

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Igor Kokoškov rekao je na konferenciji za novinare da je prednost Švajcarske i Finske to što stalno igraju u istom sastavu, ali njegov je tim došao da pobijedi. 

Košarkaši su se okupili u Finskoj pred kvalifikacioni turnir za Evropsko prvenstvo, gdje će se sastati sa Švajcarskom i domaćinom.

“Nažalost, živimo u vremenu virusa i nismo se okupili u Beogradu. Očekujemo Simonovića u petak, ostali momci su tu. Odradili smo tri treninga i idemo korak po korak. Problem jeste vrijeme, ovaj vid takmičenja je nešto novo. Ovo je pionirski poduhvat FIBA, zaključani smo u hotelu, svaki od četiri tima je na svom spratu, u boljem i kvalitetnom obliku ‘zatvora’ smo, ali znamo zašto smo ovdje. Došli smo da reprezentujemo svoju zemlju. Jeste ovo izazov, izazov sa aspekta da Švajcarska i Finska imaju tim na okupu u istom sastavu u svim utakmicama, bilo na velikim takmičenjima ili u kvalifikacijama, oni uvijek nastupaju sa istim sastavom. Za nas mnogo novih imena, mnogo novih informacija, oni su sa aspekta uigranosti ispred nas, ali motivi nam ne nedostaju, došli smo da pobijedimo utakmice i tako ćemo se ponašati” – izjavio je Kokoškov

Kapiten reprezentacije Aleksa Avramović istakao je da je veoma počastvovan zbog nove uloge u ekipi. 

Osjećam se jako počastvovano što ću u ovom prozoru biti kapiten. Motivacija nikada nije dovođena u pitanje, to je najsvjetlije i najponosnije za mene ili bilo kog igrača. Znamo šta nam je cilj, došli smo ovdje da pokupimo dvije pobjede, da igramo čvrsto, pokažemo da smo jedna od najboljih selekcija na svijetu i opravdamo ulogu favorita” – rekao je Avramović.

Srbija će u subotu 28. novembra igrati protiv Švajcarske meč u 15:30h. 

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime