Foto: STARSPORT/ Pedja Milosavljevic

Košarkašku reprezentaciju Srbije očekuju kvalifikacione utakmice za Evropsko prvenstvo protiv Gruzije i Švajcarske, a selektor Igor Kokoškov je na pres-konferenciji izjavio da sada nema kalkulacija i da se zna šta moraju uraditi. 

On je istakao da je hendikep reprezentacije što je svako okupljanje sa novim igračima, ali motivacija neće biti problem.

Svjesni smo misije koju imamo u Gruziji. Nema kalkulacija, svaki trening, svaku utakmicu radićemo maksimalno, s istom pripremom kao i za svaki obavezu prije toga. Znamo šta moramo da uradimo, naš fokus je na ovim prozorima. Prvo ide utakmica protiv Gruzije, pa zatim Švajcarska. Igrali smo već protiv njih, dobro se poznajemo. Entuzijazam i energija igrača postoje. Poslije konferencije nas čeka trening, pa krećemo za Gruziju i nemamo mnogo vremena za analizu. Radićemo korak po korak” – izjavio je Kokoškov i dodao:

Realan sam čovjek, naš hendikep kao reprezentacije je da svako okupljanje igramo s novim igračima. Dolaze nam, da se neko ne uvrijedi, igrači srednjeg doma, oni koji ne igraju Evroligu i NBA. Pogledajte s druge strane Gruziju, Šermadini igra već deset godina u reprezentaciji. Da, mijenjaju se stranci, ali su ostali igrači isti godinama. Oni su u prednosti u odnosu na nas. Mi imamo mnogo igrača u Evroligi i NBA, stalno ih mijenjamo za ove prozore, jednostavno nemamo kontinuitet. Nije izgovor, već realnost. Uigranost i kontinuitet su naš hendikep. Postoji period sazrevanja, saturacije, kad bi to moglo tako da mi imamo tri-četiri treninga pa da igramo sa timovima koji su zajedno 10 godina, ali, ne znači to da imamo manji domet. Motivacija neće biti problem“.

Meč protiv Gruzije je na programu 19. februara, a dva dana kasnije protiv Švajcarske.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime