Photo by Ian MacNicol/Getty Images
, Konte: “Bilo je predivno biti trener Intera”
Photo by Ian MacNicol/Getty Images

Inter je sinoć poražen u finalu Lige Evrope rezultatom 3:2 od Sevilje, a poslije meča trener neroazura Antonio Konte je razgovarao sa medijima.

O samoj utakmici, Konte je rekao:

“Bila je teška i izbalansirana utakmica gdje je jedan detalj mogao sve da promijeni u drugom poluvremenu. Mi smo imali priliku za treći gol, ali nažalost Sevilja je bila ta koja ga je postigla. Igrači su naporno radili i mnogo su napredovali tokom sezone, tako da određen stepen žalosti postoji, međutim igrali smo protiv tima koji ima ogromno iskustvo i koji je praktično navikao da pobjeđuje u finalima Lige Evrope”.

Budućnost trenera Intera je neizvjesna, a on poručuje:

“Sada ćemo se vratiti u Milan, uzećemo dva do tri dana slobodno i onda ćemo imati sastanak. Jedino je ispravno da mirno analiziramo čitavu sezonu i da isplaniramo budućnost Intera, bila ona sa mnom ili bez mene. Za mene je bilo predivno da budem trener Intera i zahvaljujem se vlasnicima koji su mi pružili ovu šansu. Ako mogu reći jednu stvar, onda ću reći da je definitivno vrijedilo biti šef stručnog štaba u ovoj ekipi”.

Novinarima se činilo da se Konte oprašta od tima jer je govorio u prošlom vremenu, ali on ne smatra tako.

“Ne znate moje mišljenje. Kada se sve slegne, hladne glave ću reći sve što imam kada bude pravo vrijeme. Najbitnija stvar je da šta god odlučimo, da to bude zajednička odluka. Bez obzira šta se desi, ovo je bilo pozitivno iskustvo za mene. Ako mislite da ću ja odustati, onda griješite”.

Ukoliko Konte i Inter ne nastave saradnju, italijanski mediji pišu da je Masimilijano Alegri trener koji će ga zamijeniti na klupi milanskog kluba.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime