Košarkaši Cibone stupili u štrajk, klub u velikim problemima

Košarkaši zagrebačke Cibone juče su odbili trenirati zbog neisplaćenih plata, a za sada još nije poznato hoće li ovo biti samo jednodnevni štrajk upozorenja ili dugotrajniji.

Iako je načelno dogovoreno da će igrači Cibone dobiti jednu platu do kraja februara, pa onda i drugu tijekom marta, to se nije dogodilo i igrači su stupili u štrajk.

Od početka sezone igrači nisu još vidjeli novce na svom računu, a dogovor s Upravom je bio da se u februaru i ožujku to mora promijeniti. I onda je zaista stigla jedna plata, ali u dvije rate, dok ostatak dijela isplata nije ispunjen i igrači su, uz podršku Josipa Sesara, koji takođe nije plaćen, odlučili da danas neće trenirati.

Mediji iz Hrvatske navode mogućnost toga da Cibona zbog toga završi sezonu, ali i poencijalno gašenje kluba, što je malo vjerovatno da će se desiti. Druga opcija – budući da računaju da bi novac od Grada Zagreba trebao stići krajem marta ili početkom aprila na račun, pa će se od toga moći isplatiti dio plata igračima.

U sezoni u kojoj Cibona igra sjajnu košarku, u kojoj se ekipa sjajno posložila i na dobrom je putu da osvoji dvostruku krunu, svemu bi naprasno mogao doći kraj, ukoliko se ubrzo ne pronađu nekakva rješenja. Takođe, upitno je i putovanje u Ljubljanu u narednom kolu ABA lige.

Postavi odgovor