Foto: Dragana Stjepanović/ABA League

Kosta Kondić, Banjalučanin koji je nedavno dobio svoj prvi poziv za akcije seniorske reprezentacije BiH, za MeridianSportBH je govorio o sjajnoj sezoni u kojoj se izdvojio kao najbolji mladi igrač u Ligi BiH, ali i jedan od najboljih u Drugoj ABA ligi.

Kosta Kondić je rođen petog avgusta 2001. u Banjaluci. Trenutno je član Igokee, ali je tekuću sezonu, koju je zbog povrede šake završio sredinom aprila, proveo u Borcu.

“Prvenstveno sam zadovoljan rezultatom kojim smo ostvarili, i u Drugoj ABA ligi, i u Ligi BiH. Uradili smo sve što su iz kluba tražili od nas, tako da čovjek prosto ne može da ne bude zadovoljan.

Ova sezona je bila jako bitna za mene zbog toga što sam dobio prostor i minute da igram i pokažem ono što mogu. U Borcu sam dobio ono što sam dugo čekao. 

Već sam dva mjeseca van treninga i košarke, tako da će mi biti potrebno još malo vremena da se pripremim i vratim. Ipak, fizički sam se popravio, pošto je u pitanju bila povreda ruke, pa sam mogao da trčim i radim u teretani” – počeo je Kosta.

Kondić, Kosta Kondić: “U Borcu sam dobio ono što sam dugo čekao”
Foto: Dragana Stjepanović/ABA League

Banjalučanin se istakao kao ubjedljivo najbolji mladi igrač u Ligi BiH, u kojoj njegovi vršnjaci i mlađi uglavnom nisu dobijali previše prilika da se pokažu.  

“Ne znam da li je to do povjerenja trenera ili nečeg drugog, ali generalno mislim da mladi igrači, u koje naravno ubrajam i sebe, moraju trenirati, maksimalno raditi i slušati sve što im se kaže.

Potrebno je da čekamo taj pravi trenutak kada ćemo dobiti svoju šansu, a naravno da je neophodno da budemo spremni za to, te da na kraju opravdamo tih ‘pet minuta’ koje dobijemo.

Na primjer, ja sam ove sezone iskoristio šansu koju sam prvi put dobio, ali opet, radio sam i čekao svoj momenat, tako da mislim da bi svi trebalo da čekaju pravi trenutak, te izađu na parket i pokažu da to mogu” – poručio je Kondić.

Kondić, Kosta Kondić: “U Borcu sam dobio ono što sam dugo čekao”
Foto: Dragana Stjepanović/ABA League

U nastavku, dotakli smo se naredne takmičarske godine, koju će naš sagovornik provesti u Igokei, a prokomentarisali smo i poziv Vedrana Bosnića, koji ga je uvrstio u širi spisak reprezentacije BiH pred utakmice protiv Češke i Bugarske (prvi i četvrti jul).

“Definitivno ostajem u Igokei, sa njima imam ugovor na još godinu dana, tako da ću sigurno biti tu. Prije svega, ovog ljeta i na pripremama ću pokušati da se što više nametnem u prvom timu, da pokušam obezbijediti ulogu drugog plejmejkera, to mi je plan” – rekao je 20-godišnjak, pa dodao:

“Jako mi je drago što sam dobio poziv selektora Vedrana Bosnića, prvenstveno jer znam da sam mnogo radio i imao dobru sezonu, pa je to došlo kao nagrada.

Zbog povrede i ova protekla dva mjeseca, ne znam kada ću i da li ću do početka jula biti potpuno spreman i zdrav. Kao što sam rekao, pauza je bila duga, ali ja ću da radim, pa ćemo vidjeti”.

Kondić, Kosta Kondić: “U Borcu sam dobio ono što sam dugo čekao”
Foto: Dragana Stjepanović/ABA League

Kosta Kondić je u devet utakmica Druge ABA lige u sezoni 2021/2022 imao prosječan učinak od 9 poena, 1,9 skokova i 2,3 asistencije, dok je u osam odigranih susreta u domaćem šampionatu bilježio 13,5 poena, 2 skoka i 3,4 asistencije.

Sve vijesti u vezi sa bosanskohercegovačkom košarkom u narednom periodu ćete moći pronaći na našoj “Facebook” stranici pod imenom “BH Košarka”.

Pripremio: Nikola Ignjatić

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime