Foto: Printscreen

Piter Krauč je ispričao zanimljivu anegdotu iz njegovog perioda u Liverpulu, u kojoj su sudjelovali on, Rafa Benitez i Robi Fauler.

Obojica igrača igrala su pod palicom strogog i disciplinovanog Beniteza za vrijeme boravka u engleskom timu. Klub je išao na gostovanje i da bi se razbila trema noć prije utakmice, Krauč i Fauler su odlučili da izađu u provod. Povratak iz noćnog kluba, policijski sat Beniteza od 22 časa je bila glavna stavka koju su svi igrači tu noć morali poštovati.

Naravno, dva pomenuta igrača se toga nisu pridržavali. Kasnili su par sati, ali na njihovu sreću uspjeli su ući u sobu tačno na vrijeme prije nego što je Španac ušao na njihova vrata.

Krauč, ti si ovdje, ali gdje je Robi” – počeo je Piter priču, a prenio “365Football.

Bivši engleski reprezentativac je nastavio,

Pogledao sam preko ramena i vidio da stvarno nema Faulera u krevetu. Pomislih kako ga nema, a zajedno smo ušli u sobu. Dok sam pokušavao smisliti neki odgovor, krajičkom oka sam ugledao Robija. Vjerovali ili ne, on se popeo na vrh ormana i ušao u jedan pretinac, ni sam ne znam kako je to uspio. Rafa je stajao tačno ispod tog pretinca, naravno postajao je sve ljući jer je čekao moj odgovor, a ja nisam znao šta da kažem. Zagrizao sam usnu, tiho promrmljao da ne znam gdje, okrenuo se na drugu stranu da spavam da ne bih prasnuo u smijeh! Benitez je izašao iz sobe, glasno galamio kako je Fauler neodgovoran, da će morati dobiti veliku kaznu, da se ne može tako ponašati, samo što je Benitez izašao iz sobe, Fauler je iskočio iz pretinca sa osmijehom na licu. Klasičan Robijev humor” – Završio je Krauč.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime