foto: REUTERS/Mike Blake

Nekadašnji NBA košarkaš Kris Veber gostovao je u “The Players Tribune” podkastu u kojem je između ostalog pričao o Peđi Stojakoviću.

On je kao Peđa Stojaković 1998. godine stigao u Sakramento Kingse i skoro sedam godina su bili saigrači i u sezoni 2001/02 stigli do finala Zapadne konferencije gdje su poraženi od Los Anđeles Lejkersa.

Peđa, zvao sam ga ‘roler’. Ovo sam mu davno rekao, javno ću ga pohvaliti za ovo. On je unio ova sranja od uskih farmerki u ligu. Uvijek sređen, izgleda kao predsjednik Francuske, pije kapućino pred utakmicu i baš je čovjek od stila. On je kao Džejms Bond” – rekao je Kris Veber i dodao o srpskom košarkašu:

“Peđa je radio kao lud, mnogo je trenirao i trener je od njega to zahtjevao. Bibi i Peđa su imali poseban šuterski režim i to je nešto nevjerovatno. Kari je jedan od najboljih šutera, može da završi akciju na nekoliko načina da ti se zavrti u glavi, e takav je bio i Peđa. Zbog takvih igrača smo mi unutrašnji postajali bolji, on ti raširi teren i možeš da radiš šta hoćeš, to su njegove zasluge bile“.

Veber je 2005. godine napustio Kingse i prešao u redove Seventisiksersa, a potom nosio dres Pistonsa i Voriorsa.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime