Foto: basket.ba

Košarkaški savez Bosne i Hercegovine je podnio zahtjev za odgodu utakmice protiv Litvanije u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Primarni razlog tome je sigurnost reprezentativaca Bosne i Hercegovine zbog situacije u kojoj se nalaze zemlje koje graniče sa Rusijom koja je u sukobu sa Ukrajinom.

“U saglasnosti sa stručnim štabom i igračima, donijeli smo odluku da reprezentacija BiH ne putuje jutros zajedno za selekcijom Litvanije čarterom u Vilnus, kako je prvobitno planirano”poručio je generalni sekretar Saveza Amer Čolan pa dodao:

“Smatramo da je stanje u tom dijelu Evrope, najblaže govoreći, veoma zabrinjavajuće. Tokom dana se očekuje i da litvanski parlament donese odluku o proglašenju vanrednog stanja, što dovoljno govori. U takvim okolnostima, smatramo da bi bilo najbolje odgoditi utakmicu te smo se obratili najvišim tijelima FIBA sa zahtjevom da odredi novi termin meča, kada budemo sigurni da naši reprezentativci neće biti izloženi bilo kakvom riziku tokom putovanja u Litvaniju”.

Odluka Međunarodne federacije o molbi Saveza Bosne i Hercegovine će se znati danas.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime