Foto: GettyImages
, Kuman: “Vrijeme je za promjene”
Foto: GettyImages

Novi trener Barselone odlučan je da nastavi uspješan niz trenera iz Holandije (Mihels, Krojf, Van Gal, Rajkard) koji su prije njega vodili katalonski tim.

U svom prvom obraćanju medijima kao trener katalonskog kluba, Kuman je najavio promjene, ali i ostanak Lea Mesija.

“Mesi ima ugovor, nadam se da će ostati ovdje dugo godina. Za mene je Leo najbolji igrač svijeta, logično je da želim da imam najboljeg na planeti u mom, ne u konkurentskom timu“ kaže Holanđanin.

Ko će napustiti klub, a ko ostati trener će donijeti odluke.

“Naravno da ću kao trener donijeti odluke. Ne samo kad je u pitanju Mesi, već i mnogi drugi igrači. Mesi je, doduše, drugačiji, kao kapiten ovog tima. Želim saradnju samo sa onima koji se u Barseloni osjećaju srećnim, ljudima spremnim da klubu daju sve od sebe. Ako neki to ne žele, trebalo bi da nam kažu. Zbog poštovanja prema igračima neću govoriti poimence” – naglašava Kuman.

Doskorašnji selektor reprezentacije Holandije objašnjava da je srećan što ponovo u “svojoj kući”.

“Svi znaju da je Barsa moja druga kuća, mogućnost da je treniram doživljavam kao izazov. Neće biti lako, zahtjevi su uvijek visoki. Takve volim. Neke promjene moraju da se dese, jer sliku kakvu smo vidjeli prije neki dan niko ne želi da gleda. Moramo da radimo naporno da bismo povratili prestiž. Barsa je najbolji tim na svijetu. Odsad pa nadalje ćemo se boriti da budemo na vrhu. Radiću sa igračima koji posjeduju sve odlike da ispune ciljeve” – zaključio je on.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime