foto: REUTERS/Leon Kuegeler

Legendarni fudbaler Borusije iz Dortmunda Matijas Zamer poručio je Erlingu Halandu da ne žuri s odlaskom iz trenutnog kluba, piše “Goal.com”.

Erling Haland igra fantastičnu sezonu u dresu Borusije iz Dortmunda i na njega su pažnju obratili skoro svi velikani evropskog fudbala. Legenda “Milionera” Matijas Zamer zabrinut je oko toga koliko bi odlazak mladog Norvežanina u neki veći klub, te je kao moguć scenario naveo primjer Usmana Dembelea.

“Halandu bih preporučio da prvo sagleda vrijednosti koje ima u Borusiji, klub mu je dao puno toga. Već sada on može birati u kojem će klubu nastaviti karijeru, a jako bitno bi za njega bilo da na sljedeću stepenicu ode kao apsolutno formiran igrač. Trebao bi još doraditi par stvari u svojoj igri, Robert Levandovski je u Bajern Minhen otišao nakon što je ovdje doživio vrhunac, zato je i od samog prelaska bio član početne postave” – započeo je Zamer, pa je dodao:

“Suprotan primjer Levandovskom je Dembele, koji je u Barselonu otišao prerano pa se samim tim nije najbolje snašao. Haland se jako puno razvio do sada, ali i dalje nije gotov proizvod. Sigurno je da bi Bajern bio odličan izbor za njega, ali bojim se da ga oni trenutno ne trebaju i da ga neće trebati sve dok imaju Levandovskog”. 

Haland je nedavno izrazio svoj stav o odlasku iz Borusije, kluba za koji je odigrao 49 utakmica i postigao isti broj golova kojima je dodao i 11 asistencija.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime