Foto: GettyImages

Kanadski vozač je dao interesantnu izjavu pred VN Španije.

, Lens Strol: “Nema ljutnje ako me otac otpusti iz tima”
Foto: GettyImages

Javna tajna u Formuli 1 već nekoliko sedmica je da će Sebastijan Fetel sljedeće sezone voziti za Aston Martin (sadašnji Rejsing Point). Problem je u tome što oba vozača ovog tima (Lens Strol i Serhio Perez) imaju ugovor za 2021. godinu, pa je izvjesno da će neko od njih biti otpušten.

Prvi čovjek Aston Martina i šef sadašnjeg Rejsing Pointa je Lorens Strol, otac Lensa Strol vozača ovog tima. Stariji Strol je ekipu preuzeo pretprošle godine upravo iz razloga kako bi sinu omogućio brži bolid, međutim sada kada se pojavila mogućnost da Fetel stigne u ovu ekipu, jasno je da će neko morati da ustupi mjesto četvorostrukom svjetskom šampionu.

Iako se kao logičan izbor nameće Perez, Meksikanac u ovaj tim donosi veliki novac, a i znatno je brži od Strola na stazi, pa je svakome jasno da bi kombinacija Perez-Fetel bila mnogo moćnija od one Strol-Fetel, ali čak i sam Meksikanac je izjavio da on nikad ne bi izbacio svog sina iz ekipe, pa je realno da on bude taj koji će otići.

Ipak, Lens Strol ističe da se neće ljutiti na oca ako on bude taj koji će ustupiti mjesto Fetelu: “To je život. Postoji odnos otac-sin, ali postoji i nešto što se zove poslovni odnos. Ako me otpuste iz tima, nema ljutnje. Ja imam odličan odnos sa svojim ocem, nije kao neki drugi koji pritiskaju svoju djecu. Njegov zadatak u Rejsing Pointu je da učini bolid što je bržim moguće”.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime