Foto: Filip Kozulj

Pomoćni trener Posušja Leo Slišković obratio se novinarima na zavničnoj pres konferenciji pred utakmicu sa Željezničarom na “Grbavici” i izjavio je da će njegovi igrači igrati ofanzivno, ali sa dozom opreza.

“Na početku vratio bih se dva kola unazad. Bilo je veliko pitanje kako će se reagovati na Premijer ligu. Imamo dosta mladih i neiskusnih igrača u ekipi. Godinu dana se nije igralo sa publikom i vidjelo da se su fudbaleri psihološki bili opterećeni, ali opet su solidno odigrali i reagovali. U drugom kolu protiv Sarajeva uz veliku podršku taj teret se skinuo sa ramena i tako smo protiv Sarajeva odradili psihološki dobru utakmicu”započeo je Slišković pa se osvrnuo na narednog protivnika:

“Što se tiče utakmice sa Željezničarom, mi u Sarajevo ne idemo sa bijelom zastavom. Imamo dobru ekipu, u prošlom kolu smo pokazali da imamo i dobru igru i gore se nadamo da će rezultat biti povoljan za nas”.

Pomoćni trener Posušja Leo Slišković pričao je i o igračkom kadru.

“Serdarušić nije bio u sastavu radi povrede. Povreda nije teške prirode, ali je nezgodna i najvjerovatnije ni sutra neće nastupiti. Svi ostali igrači su spremni za sutra, a ostale su još samo taktičke nedoumice i to ćemo završiti večeras na treningu”istakao je Slišković pa nastavio:

“Mi se nismo naučili braniti i igrati na takav način to sam već napomenuo. Sutra ćemo biti ofanzivni, ali prije svega oprezni. Uz dužno poštovanje prema protivniku koji igra kući, koji ima imperativ pobjede, ali imamo i mi svoje adute na koje možemo računati”.

Utakmica na “Grbavici” između Željezničara i Posušja na programu je sutra od 19h.

Skini MERIDIANSPORTBH APLIKACIJU i budi u toku sa svim sportskim vijestima!

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime