foto: FK Sloboda Tuzla/Facebook

Prvostepena komisija za licenciranje klubova za narednu takmičarsku sezonu Premijer lige nije dodijelila licence Slobodi, Rudaru, Leotaru i Radniku.

Mnogo nedoumica još uvijek ima oko razloga nedobijanja licence prije svih Slobode, a dok jedni tvrde da problema nema, odnosno da samo jedan član komisije nije na vrijeme dobio potrebnu dokumentaciju, drugi ukazuju na tešku situaciju tuzlanskog kluba.

Kako piše Avaz, klub s Tušnja nije ispunio najteži i najvažniji – finansijski kriterijm pa je u velikom problemu.

Na Tušnju navodno imaju i dodatnu dokumentaciju koja će biti predmet istrage Drugostepene komisije za licenciranje NFSBiH. U dodatnoj dokumentaciji revizor pravi bilans stanja, jer klub s Tušnja ima i neka potraživanja. Tu su i sudski sporovi… No, Tuzlaci navodno dodatno moraju „pokriti“ nekoliko stotina hiljada KM.

Sjednica Drugostepene komisije za licenciranje mora se održati do 31. maja, kada je krajnji rok za dostavljanje konačnih odluka UEFA-i. 

Za razliku od prethodnih godina, klubovi sada za žalbu imaju 15 dana od dana prijema odluke Prvostepene komisije NFSBiH za licenciranje.

Sloboda, Licence još uvijek misterija: Od četiri kluba Sloboda u najvećem problemu?
fksloboda.ba

Rudar, Leotar i Radnik imaju probleme sa infrastrukturom, no njih je navodno lako riješiti.

Leotar i Rudar treba da počnu sa izgradnjom reflektora, ili prijave drugi stadion koji ispunjava uslove. Tu problem može imati Rudar, jer ne može prijaviti stadion u Banjaluci, pošto ne pripada banjalučkom područnom savezu.

Radnik treba prilagoditi teren, što neće biti problem klubu iz Bijeljine za dobijanje licence.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime