foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
, Liga šampiona: Korona pogodila Slovan, Klaksvik automatski prolazi dalje?
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Klaksvik i Slovan neće igrati planiranu utakmicu 1. kola kvalifikacija za Ligu šampiona večeras. Fizioterapeut kluba iz Bratislave je bio pozitivan na testu za korona virus po dolasku na Farska Ostrva.

Prije nekoliko dana, jedan neimenovani igrač Slovana iz Bratislave bio je pozitivan na testu na korona virus. Jasno, on nije otputovao na Farska Ostrva na meč 1. kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Klaksvika. Kada je u pitanje ime zaraženog fudbalera, ono nije otkriveno, ali na put u Klaksvik nisu krenuli David Holman, Moha i Vladimir Vajs, pa se spekuliše da je zaražen najmanje od jedan od njih.

Po dolasku u ovu sjevernu državu, sva delegacija kluba je bila na aerodromu testirana na prisustvo korona virusa u njihovom organizmu i jedan nalaz je bio pozitivan. Fizioterapeut Slovana je zaražen stigao u Klaksvik, a po pravilima Farskih Ostrva, čitava ekipa je morala ili da ode u karantin ili da što prije napusti ovu državu.

Izvještaji sa lica mjesta kažu da članovi delegacije Slovana, uključujući igrače i stručni štab, nisu poštovali ove propise i da su viđeni juče kako šetaju Klaksvikom. UEFA je odmah zasjedala i odluka je donesena.

Utakmica se neće igrati večeras, svi članovi Slovana moraju odmah da napuste Farska Ostrva, a klub iz Bratislava ima mogućnost ako želi da pošalje juniorski sastav da igra ovu utakmicu u petak. Ukoliko to ne učine, Klaksvik će proći u 2. kolo kvalifikacija za Ligu šampiona službenim rezultatom 3:0.

4 Komentari

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime