Foto: FIBA official

Selektor ženske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Goran Lojo istakao je da je grupa jaka, ali će pokušati da iznenade nekog od protivnika na Evropskom prvenstvu.

Košarkašice su se za predstojeće prvenstvo pripremale širom Bosne i Hercegovine, što je selektor istakao kao veoma važno da bi bile što bliže publici.

Tačno je mjesec dana kako smo na pripremama, prvi dio kondicionih priprema u trajanju od 12 dana košarkašice su obavile na Vlašiću, nakon toga u Fojnici, a zatim su odigrane četiri prijateljske utakmice, dvije protiv selekcije Hrvatske u Poreču i dvije protiv Crne Gore u Podgorici. Između navedenih utakmica dio vremena smo proveli u Mostaru. Drago mi je što smo ove godine dobili priliku da proputujemo kroz cijelu Bosnu i Hercegovinu i da se reprezentacija približi navijačima na prostoru cijele države” – rekao je Lojo za “Fenu“.

One se nalaze u grupi sa Turskom, Belgijom i Slovenijom, a Lojo ističe da će dati sve od sebe.

Jaka je grupa, ali mi ćemo dati sve od sebe, nama je cilj bio plasman na Evropsko prvenstvo nakon 22 godine, isto tako ćemo pokušati da nekog od renomiranih protivnika iznenadimo, što bi nam bilo dovoljno za prvi put” – kazao je on.

Istakao je da je Marica Gajić imala problema sa povredom, ali se polako vraća u formu i da im veoma znači što se Džonkel Džons priključila pripremama.

Skini MERIDIANSPORTBH APLIKACIJU i budi u toku sa svim sportskim vijestima!

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime