Foto: Getty Images/Denis Doyle
, Lopetegi: “Dosadašnje titule nisu naša prednost”
Foto: Getty Images/Denis Doyle

Sevilja je klub koji je najviše puta osvajao Ligu Evrope, a u duelu protiv Intera ima priliku da se još više odvoji od ostalih ekipa na vječnoj listi timova sa najviše trofeja u ovom takmičenju.

Đulen Lopetegi, kome je ovo prva sezona u klubu, ima šansu da osvoji prvi evropski trofej u karijeri. On smatra da je irelevantno za finalnu utakmicu to što njegov tim ima pet titula u Ligi Evrope.

Ovo je potpuno novi i drugačiji tim, sa dosta različitih igrača i sa drugim trenerom. Od pomoći je činjenica da je klub i prije dolazio do ove faze, ali ne mislim da je to prednost za nekoga. Igraju dvije totalno različite ekipe, odmjerićemo snage sa odličnim timom. Inter je spreman da se takmiči u Ligi šampiona, imaju igrače tog kalibra, što je nevjerovatno i imaju iskusnog trenera koji je vodio mnoge velike klubove. Očekujem veoma kvalitetnu utakmicu koja će tražiti ono najbolje od nas. Moramo se dobro pripremiti kako bismo na pravi način odgovorili na ovaj izazov“, zaključio je Lopetegi.

Finale se igra večeras u 21 čas u Kelnu. Vidjećemo da li će se nastaviti dominacija Španaca i Engleza koji su osvajali ovo takmičenje prethodnih osam sezona ili će Italija dobiti prvog šampiona poslije Parme i 1999. godine.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime