Foto: Bljesak.info

Milan Lužaić je novi košarkaš slovačke ekipe pod imenom Spiška Ritijeri Nova Ves, potvrđeno je za MeridianSportBH. U izjavi za naš portal, 24-godišnji Trebinjac je govorio o svojoj novoj sredini, prošloj sezoni koju je proveo u dresu Čapljine, kao i o Leotaru, svom matičnom klubu.

Nova stanica u karijeri našeg sagovornika je tim koji se prošle sezone okitio duplom krunom u Slovačkoj.

“Moj novi klub Spiška Ritijeri Nova Ves je aktuelni šampion države i osvajač Kupa Slovačke, što nas obavezuje da pokušamo da ponovimo prošlogodišnji rezultat, iako neće biti nimalo lako. Klub u novu sezonu ulazi sa novim trenerom i dosta izmijenjenim sastavom, uz ostanak par slovačkih igrača od prošle godine. Što se tiče dužine trajanja ugovora, dogovorili smo jednogodišnju saradnju” – počeo je Lužaić, pa se okrenuo periodu provedenom u Čapljini:

Prošla sezona je zaista bila turbulentna zbog virusa korona. Mi smo tu imali najvećih problema, jer smo tokom nje tri puta bili u samoizolaciji i bilo je jako teško vratiti se na pravi kolosijek poslije tolikih pauza. Što se tiče timskog rezultata, mislim da smo imali ekipu za Ligu 6 i da smo bili na dobrom putu da to i ostvarimo, ali su nas u tome spriječile upravo te samoizolacije. Individualno je bilo dobro, ali naravno da uvijek može bolje, nadam se da će sljedeća sezona biti još kvalitetnija.

Moja saradnja sa trenerom Borisom Džidićem traje više od tri godine i stvarno se jako dobro poznajemo. Kada me je pozvao da se vratim, nisam puno razmišljao jer smo uvijek jako dobro sarađivali. Jako mi je žao što je on imao dosta poteškoća zbog virusa korona i što nije mogao da ostane sa nama do kraja sezone”.

Lužaić, Lužaić za MeridianSportBH: “Prošla sezona je bila turbulentna, sa novim klubom sam potpisao na godinu dana”
Foto: Miroslav Tanasković/MeridianSport

Za kraj, Milan je govorio o partijama Leotara, kluba u kome je ponikao. Trebinjci su prošlu takmičarsku godinu u Ligi BiH odigrali iznad svih očekivanja, a dosta igrača povezanih sa ovom ekipom je ostvarivalo zapažene partije i u šampionatima drugih zemalja.

“Naravno da sam pratio igre svog matičnog kluba. Na početku prošle sezone je bilo nekih razgovora oko mog povratka, ali su tu bile neke prepreke administrativne prirode. Kada govorimo o trebinjskoj košarci, u posljednjih nekoliko godina stvarno ima dosta talentovanih i dobrih trebinjskih košarkaša koji igraju u Ligi BiH, ali i po drugim zemljama, nadam se da će se taj trend nastaviti i u narednom periodu”.

Lužaić je još nastupao za Zrinjski i tuzlansku Slobodu, a prošao je i mlađe selekcije reprezentacije Bosne i Hercegovine.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime