Mađari ostali šest minuta udaljeni od sna, Gorecka spasio stvari za Njemačku

Fudbaleri Njemačke i Mađarske odigrali su neriješenu utakmicu koja je završila rezultatom 2:2 večeras u Minhenu. 

Prvu priliku na utakmici imao je Džošua Kimih. Desni bočni igrač odličnom linijom kretnje našao se u šansi nakon što je Matijas Ginter prebacio kompletnu postavu Mađarske dodavanjem iz posljednje linije, ali je njegov udarac iskosa s desne strane odbranio Peter Gulaši. Sedam minuta poslije Mađari dolaze do prednosti. Adam Salai odlično je reagovao na šest metara od gola i glavom proslijedio loptu u mrežu nakon što je s 30-ak metara udaljenosti od gola loptu ubacio Roland Salai. 

U 17. minuti odličan prodor po desnoj strani šesnaesterca imao je Kaj Haverc, ali njegova povratna lopta koja se kretala paralelno s linijom gola nije došla do jednog od njegovih saigrača. Matijasu Ginteru ukazala se dobra prilika pet minuta poslije nakon što se lopta nekoliko sekundi odbijala u mađarskom šesnaestercu, ali je njegov udarac vanjskim dijelom stopala sa sedam metara udaljenosti išao ravno u Gulašija.

Imali su Mađari dobru priliku i sedam minuta prije odlaska na odmor. Laslo Kleinhejšler dugo je vukao sada loptu po desnoj strani terena, a potom vratio povratni pas za Andrasa Šafera koji šutira daleko iznad prečke. 

Salai je sada odlično šutirao iz slobodnog udarca s lijevog ruba šesnaesterca u 62. minuti, a njegov je udarac pogodio mjesto na kojem se spajaju prečka i stativa i odbio se u gol-aut. Četiri minute poslije Njemačka dolazi do izjednačenja. Gulaši je istrčao na šest metara od svog gola poslije centaršuta Krosa iz slobodnog udarca i promašio loptu koju je glavom Humels proslijedio do Haverca koji pogađa praznu mrežu. 

Dvije minute nakon toga dolazi do potpune erupcije oduševljenja kod Mađara kada oni ponovo dolaze do prednosti. Krenuli su s centra fudbaleri Mađarske i nakon duge lopte na protivničku polovinu Šalai je asistirao Andrasu Šaferu koji ispred Nojera loptu glavom skreće u mrežu.

Kros je devet minuta prije kraja odigrao dupli pas s Gosensom te potom sa sedam metara iskosa s lijeve strane šutirao malo pored desne stative. Šest minuta prije kraja Nijemci dolaze do novog izjednačenja. Njemački napad počeo je s lijeve strane odakle se Timo Verner ušunjao ka sredini šesnaesterca i uputio udarac koji se od blok odbio do Gorecke koji iz prve šutira i pogađa donji desni ugao Gulašijevog gola. 

Današnjim remijem Njemačka je takmičenje u grupi F završila na drugom mjestu, te će u osmini finala odmjeriti snage s Englezima, dok je Mađarska četvrtoplasirana ekipa grupe. 

Postavi odgovor