foto: NK Bratstvo Gračanica/Facebook

Jedan od najboljih igrača Bratstva iz Gračanice i Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine Maid Jaganjac u razgovoru za MeridianSportBH govorio je dosadašnjem toku sezone, Premijer ligi i periodu provedenom u Slobodi, ali i mnogim drugim temama.

28-godišnji fudbaler već šest godina brani boje kluba iz Gračanice sa velikim uspjehom, a ove sezone je na 16 utakmica već stigao do brojke od 11 golova iza svog imena.

Šesta godina kako sam u Bratstvu i uvijek je atmosfera na visokom nivou i to je i jedan od razloga što sam toliko dugo tu i naravno što imam odličan odnos sa ljudima koji vode klub” – rekao je Maid Jaganjac na početku razgovora i dodao:

Pa mogu reći da je ova polusezona jedna od uspješnijih od kako sam ja u klubu, ne samo stanjem na tabeli već i dobrom igrom čitave ekipe. Zaista je dobra i atmosfera u svlačionici i vjerovatno glavni razlog što je ova polusezona po meni i uspješna. Možemo biti zadovoljni plasmanom, ali da je moglo bolje, naravno da jeste. U nekim utakmicama smo podbacili ili nismo imali baš i sreće, ali uglavnom zadovoljni smo“.

Jaganjac, Maid Jaganjac za MeridianSportBH: “Atmosfera u svlačionici Bratstva je odlična, i dalje pratim moju Slobodu”
foto: NK Bratstvo Gralanica/Facebook

Novi kapiten Bratstva sa 11 golova dijeli prvo mjesto strijelaca Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine sa Selmirom Mahmutovićem.

Naravno da mi prija što sam trenutno vodeći na listi strijelaca, jer nije baš uobičajeno za krilnog igrača da bude među vodećima na listi strijelaca. Kao što sam rekao dobre igre ekipe pomogle su da se nađem na vrhu. Kolektiv uvijek izbaci pojedinca ovaj put sam to ja i stvarno je lijep osjećaj” – kazao je Jaganjac.

Sezona u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine ove godine ponudila je nekoliko klubova koji se bore za ulazak u elitni rang. Bratstvo je trenutno u gornjem dijelu tabele, što zadovoljava trenutne ambicije kluba.

Ove godine je baš interesantna liga. Niko se nije izdvojio na tabeli i mislim da će biti neizvjesno do samog kraja, kako za ulazak u Premijer ligu tako i za ispadanje u niži rang. Kao najozbiljnijeg kandidata za ulazak vidim ekipu Posušja, po meni su najviše pokazali u prvom dijelu, ali ne treba otpisati ni Zvijezdu i Sim-Bau koji su se dosta pojačali u prelaznom roku” – istakao je krilni fudbaler.

Jaganjac, Maid Jaganjac za MeridianSportBH: “Atmosfera u svlačionici Bratstva je odlična, i dalje pratim moju Slobodu”
foto: NK Bratstvo Gračanica/Facebook

Fudbaler Bratstva svoje prve fudbalske korake naučio je u tuzlanskoj Slobodi koju ni dan danas nije zaboravio, a kako kaže i dalje redovno prati partije “Crveno-crnih” u Premijer ligi.

Naravno da pratim i Premijer ligu i moju Slobodu. Sloboda je moj klub tu sam i ponikao. Mislim da uprava Slobode radi dobar posao u cilju stabilizacije kluba, šansa se dosta daje mladim fudbalerima i zbog toga mi je posebno drago. Sloboda zaista ima dobru školu fudbala to pokazuju i rezultati u zadnjih nekoliko godina. Bilo je u nekoliko navrata prilika za povratak u Premijer ligu, ali nekako ne dođe do dogovora” – priznao je Jaganjac i istakao da ne postoji velika razlika između Prve lige i ranga iznad:

Razlika između Prve i Premijer lige po meni i nije baš velika. Dosta se igrača snašlo i dobro pokazalo prelaskom iz Prve lige u Premijer. Više se radi na taktičkom planu i bolji su uslovi za rad u Premijer ligi i tu se najviše vidi razlika“.

Jaganjac, Maid Jaganjac za MeridianSportBH: “Atmosfera u svlačionici Bratstva je odlična, i dalje pratim moju Slobodu”
foto: NK Bratstvo Gračanica/Facebook

Maid Jaganjac je iskoristio priliku da se podsjeti na preminulog Sakiba Malkočevića koji je ostavio velik trag u njegovoj fudbalskom razvoju:

Bilo je stvarno dosta trenera u mojoj karijeri i od svakog se po nešto moglo naučiti, ali jedno se ime izdvaja, a to je Sakib Malkočević koji nas je prerano napustio. A sto se tiče igrača zaista ih je bilo mnogo, neki su napravili zavidne karijere i ne bih da izdvajam sad nikoga posebno“.

Fudbal se ove sezone igra bez navijača u čemu je i Bratstvo izgubilo znatno veliku podršku koju bi imali iza sebe na svakoj utakmici, pa je za kraj razgovora kapiten kluba poželio brz povratak najvjernijih na tribine.

Igranje utakmica bez navijača jednostavno nije to to… Navikli smo na njih i njihovu podršku. Proslave golova i pobjeda i ta emocija, jednostavno nam nedostaju. Nadamo se da će se stanje sa pandemijom u skorije vrijeme stabilizovati i da nam se navijači vrate na tribine” – rekao je Jaganjac.

Fudbal stvarno bez navijača ne odiše onom dušom kao i kada su tu stotine i hiljade ljudi koji na svaki dobar potez daju aplauz, ali i zvižduk na loš. Kada nema aplauza, i zvižduk nedostaje.

Piše: Marko Ivančević

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime