Foto:Aleksandar Djorovic/Starsportphoto

Najbolji srpski džudista Nemanja Majdov je u intervjuu za portal MeridianSport istakao da mu je cilj da na Olimpijskim igrama u Tokiju naredne godine osvoji jedinu medalju koja mu nedostaje.

Pandemija virusa korona je pomjerila Olimpijske igre za godinu dana, otkazano je mnogo takmičenja i poremetilo je mnoge planove sportistima. Majdov je rekao da ovo trebaju iskoristiti da u Tokiju budu još godinu dana jači, snažniji i iskusniji.

Ja sam u prošloj godini stvarno bio u dobroj formi, imao sam od devet turnira osam fajnal blokova i osvojio sam Grend slem, Gran pri, svjetsku medalju i Masters medalju koja je prva u istoriji. Da li me poremetilo što se tiče toga sigurno jeste, ali ne smijem da razmišljam o tome, da se fokusiram na to da je nešto sada izmijenjeno. Treba da se fokusiram da su Olimpijske igre trebale da budu 2021. godine sve vrijeme, tako da imamo godinu dana da se još spremimo, da budemo još jači, napredujemo, snažniji, iskusniji” – kazao je Majdov.

Naredne sedmice ga očekuje Grend slem u Budimpešti gdje je glavni cilj da se svi sačuvaju od povreda, jer dugo nisu imali borbe.

Sljedeće sedmice imam Grend slem u Budimpešti, vjerovatno prvi i posljednji ove godine. Ne znam koliko je dobro što ga organizuju, jer džudo je kontaktni sport, ne zbog korone, nego jer niko nije radio džudo prethodnih sedam, osam mjeseci zbog povreda. Ozbiljni sportisti su tu, kandidati za Olimpijske igre, svi znamo koliko jedna povreda može da poremeti sve, posebno jer su blizu Igre” – rekao je on i dodaje:

Sa druge pozitivna stvar je što se konačno vraća džudo i vraćamo se u tu profesiju po čemu smo prepoznatljivi, i ono što nas čini da živimo punim plućima. Nismo u dobroj, ali nismo ni u lošoj formi i ne očekujem da iko bude. Ovo je testni turnir, cilj je da se odradi dosta mečeva, da se spremimo što bolje za iduću godinu. Konkurencija u mojoj kategoriji do 90 kilograma je paklena, to je najjača kategorija na svijetu i sve zavisi od nas, da mi budemo u dobroj formi, da se dobro pokažemo i onda neće biti nekih većih problema. Cilj je da se ne povrijedimo, nismo odavno radili i nemamo neko veliko opterećenje. Predstavićemo svoj tim i Srbiju najbolje što možemo.”

Majdov, Majdov: “Idem u Tokio da napravim rezultat i istoriju”
Foto:Aleksandar Djorovic/Starsportphoto

Nemanja Majdov kaže da će u Japanu napasti olimpijsku titulu i da je zahvalan Bogu na svemu što je do sada ostvario.

Moja očekivanja u Tokiju su da napadam olimpijsku titulu i medalju i to je jedino što mi nedostaje u mojoj kolekciji, što nedostaje u kolekciji Srbije. Ostale što Srbija nije imala prije mene, ja sam hvala Bogu uzeo i to je jedini cilj. Neću da se opterećujem ničim materijalnim u ovom svijetu, već bukvalno neka bude onako kako Bog kaže, a mi ćemo dati sve od sebe. Ako Bog kaže da treba da uzmemo, neka uzmemo, ako ne, onda mi i ne treba ta olimpijska medalja. Zahvalan sam Bogu na svemu što imam dosad i mislim da mi je dao čak i više nego što zaslužujem, jer mi je dao više nego ijednom Srbinu u ovom sportu. To ne znači da neću da izginem da dođem do zlata i da ostvarim svoj još jedan san i da pokažemo da Srbija može dugo da vlada u svijetu u džudu” – naglasio je svjetski šampion iz 2017. godine.

Što se tiče samih Olimpijskih igara to je velika čast za njega, ali mu je glavni cilj medalja, a ne samo učešće.

To me nešto specijalno i ne motiviše. Nemam cilj da odem tamo ni puno dana ranije, ni puno poslije da ostajem. Cilj mi nije bio učešće na Olimpijskim igrama, radije bi da ne odem nikako na Igre, nego da odem i izgubim u prvim kolima. To je sigurno velika čast i veliko ostvarenje, pošto sam ja prvak svijeta i dosta toga sam već vidio i upoznao, tako da mi to ništa specijalno ne znači. Idem tamo da napravim rezultat i istoriju, a to da vidim neke ljude i to nije mi cilj i neću se bazirati na to“- dodao je Majdov.

Nemanja je 1. septembra 2017. godine ispisao istoriju, jer je postao prvi Srbin svjetski prvak u džudou.

Ja sam postao prvi Srbin ikada koji je postao prvak svijeta u džudou, a u Tokiju prošle godine sam osvojio još jednu svjetsku medalju i to su istorijski rezultati. Kako vrijeme prolazi čovjek je sve više svjesniji šta je uradio i sve se više divi sebi zbog toga što je uspio da uradi, jer u tom trenutku nije mogao da raspozna sam sa sobom šta je uradio. Da je vladar planete, od toliko džudista koliko ima, da nema boljeg od njega i to je stvarno Božiji dar i blagoslov bio što sam uspio to da uradim. Džudo je takav sport da se tučete u jednom danu, da je nas 85 bilo u kategoriji, nas 85 se potuklo i da je jedan ‘preživio’ u jednom danu, da je ostao da stoji, da je to bio Srbin, da sam to bio ja. Mislim da je Bog vidio sav rad i trud mene i moje porodice i zahvalan sam Bogu na tome i mislim da je to rezultat svih nas i da će se to pamtiti kroz istoriju i naravno da sam ponosan na to” – zaključio je Majdov.

Nemanja Majdov je u karijeri pored svjetskog zlata i bronze, osvojio srebro na prvenstvu Evrope, dva zlata na grend slemu, bronzu na Mastersu.

Piše: Dejan Jovičić

1 komentar

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime