foto: MeridianSport

Borac u utorak dočekuje Klis Buturović Polje u prvoj utakmici polufinala Kupa Bosne i Hercegovine. Pred taj susret na konferenciji za medije banjalučkog kluba su se obratili trener Marko Maksimović i Dejan Meleg.

Borac je dobroj seriji rezultata kako u Kup takmičenju, tako i u prvenstvu. U prošlom kolu “Velikan iz Platonove” je savladao Radnik u Bijeljini.

Sutra je na redu prva utakmica polufinala Kupa Bosne i Hercegovine. Za nas možda dvije najvažnije utakmice u ovom djelu polusezone. Imamo obavezu da opravdamo ulogu favorita. Nemamo puno informacija o njima, raspitivali smo se malo kod prijatelja. Imaju u svojim redovima igrača koje ne smijemo potcijeniti. Mi trebamo ipak biti fokusirani na sebe da odradimo svoje zadatke, istrčimo utakmicu maksimalno. Imamo jedan dobar momenat poslije serije rezultata i dobre igre u Bijeljini” – rekao je Marko Maksimović.

Svoje viđenje sutrašnje utakmice iznio je i Dejan Meleg.

Očekuje nas prva utakmica polufinala Kupa Bosne i Hercegovine. Mi smo svjesni od prvog do posljednjeg težine ove utakmice i moramo je najozbiljnije shvatiti. Fokusirati se na nas da nastavimo pobjednički niz i siguran sam da su igrači maksimalno motivisani” – kazao je Meleg.

U polufinalu se igraju dvije utakmice, a ukoliko se Borac plasira u finale Kupa, ono će se igrati u Zenici. Drugi polufinalni par je Tuzla siti-Sarajevo.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime