Miroslav Tanasković/MeridianSportBH

Trener fudbalera Borca Marko Maksimović rekao je na konferenciji za novinare nakon ispadanja od Kluža u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona da osjeća ponos zbog igrača i misli da je ovo najveća banjalučkog tima. 

On je naglasio da žali što je ukinuto pravilo gola u gostima, te da su kontrolisali igru svih 90 minuta. 

Igrali smo protiv mnogo moćnog protivnika. Izabrali smo način na koji jedino možemo da igramo protiv njih i naravno da smo u nekim fazama imali sreće, ali smo kontrolisali u 90 minuta sve. Stigli smo do jednog, pa do drugog gola i apsolutno bili bolji u tih 90 minuta. Ostaje žal što je ukinuto to pravilo, iako smatram da je to pošteno pravilo, iako to sada nije prijalo. Osjećam ponos zbog ovih momaka i mislim da je ovo najveća pobjeda Borca iz Banjaluke i to na jedan uvjerljiv način protiv protivnika za koje znate ko su i šta su” – izjavio je Maksimović. 

Marko je rekao da je velika pauza od deset godina da se ne igra Evropa. 

Međutim nismo izdržali do kraja, treba još da radimo da bi se to nekad okrenulo, jer prosto velika pauza od deset godina da ne igraš Evropu, pa onda hoćeš preko noći da pobijediš nekog ko igra deset godina u grupi u Ligi šamiona i Ligi Evrope i to je veoma teško. Ja sam bio zadovoljan da igramo neriješeno protiv Kluža, samo da ne izgubimo danas. Nije ono realno u Klužu prvo poluvrijeme, ali nije ni realno da ih mi ovako držimo. Veliko poštovanje prema momcima, nismo imali sreće, njima je ušao taj šut. Mi smo imali čist gol Ante Živkovića, koji je izblokiran” – kazao je trener Borca i dodao:

Vratiće nam se ovo, trebamo dići glavu i nastaviti, momci imaju razloga da budu ponosni i definitivno nijedan navijač Borca nema razloga da bude tužan, te treba da bude ponosan na svoj klub“. 

Maksimović, Maksimović: “Osjećam ponos zbog ovih momaka i mislim da je ovo najveća pobjeda Borca” (VIDEO)
foto. Damir Hajdarbašić/www.fkz.ba

Zatim je pohvalio svoj stručni štab i to da je Borac fizički spreman da igra sa ekipama iz Lige Evrope i Lige šampiona. 

Mi smo se fizički apsolutno nosili sa Klužom. Imali smo situaciju kod Đorđe Milojevića i Marka Jovanovića, a žao mi je što Almedin Ziljkić nije bio tu bar 15, 20 minuta, jer nam je malo nedostajalo. Ja sam vjerovao da ćemo pobijediti 3:0, malo je nedostajalo, ali sam znao da će produžeci biti teški, jer se mi nismo ni spremali tako psihički. Moram pohvaliti svoj staf što se tiče fizike, jer je Borac pokazao da može igrati fizički sa ekipama iz Lige Evrope i Lige šampiona. To se pokazalo, jer da nije mi definitivno danas ne bi dobro prošli. Mi ćemo nastaviti da radimo” – naglasio je on. 

Maksimović je dodao da su se večeras posebno pokazali mladi igrači, te da su svi oni jedna ozbiljna grupa. 

Imali smo danas tri igrača ispod 21 godine i to je ono što sam govorio. Bilo je bitno zbog malog Nikolu Ćetkovića, nismo prošli, ali smo dobili golmana, dobili smo ponovo Milojevića i Amara Begića, biće tu prostora za Davida Čavića, Envera Kulašina, Marka Kujundžića i očekujem od njih dobre stvari. Koliko je Stojan Vranješ donio sreće navijačima, tamo ga nije dao, a ovdje ga je zabio kako on zna. Pokazao je klasu,  Goran Zakarić, Marko Jovanović, Dino Ćorić” – izjavio je Maksimović i dodao:

“Oni su ozbiljna grupa, ovi znaju što su sa mnom uzeli titulu, ja ih nikad ne bi slagao makar dan radio u Borcu. Ja mogu da pogriješim ako nekog stavim ili ne stavim i zato se vraća. Uvijek gledam da sam kritičan prema sebi, svom stručnom štabu, a onda mi je lako da radim. Mnogo je bitno kada ja njima kažem ružnu riječ na poluvremenu u Klužu i oni šute. To znači da smo zaradili poštovanje i to je suština priče. Mi još mora da naradimo i klub će ovaj rasti i to je meni bitno“.

Maksimović, Maksimović: “Osjećam ponos zbog ovih momaka i mislim da je ovo najveća pobjeda Borca” (VIDEO)
Foto: Miroslav Tanasković/MeridianSportBH

Nakon toga se osvrnuo na navijače i kazao da ne pamti ovakvu energiju na stadionu u Banjaluci, te da je vidio da su svih uz Borac. Takođe je rekao da će tim iz Banjaluke biti prvi koji će ući u grupnu fazu takmičenja. 

Pogledaćemo Linfild, imamo prije toga Željezničar na Grbavici. Svi će nam željeti skinuti skalp, moraš da rasteš i radiš svakog dana i onda će da se vrati. Sarajevo i Zrinjski da su uzeli titulu oni bi u drugom kolu bili povlašteni i bili bi nadomak četiri miliona koliko donosi ulazak u Ligu konferencija. Ja se nadam da ćemo mi biti prvi tim koji će ući u to, ako ne ove, onda sljedeće godine, i Borac će to sigurno da uradi” – rekao je on. 

Maksimović je kazao da bi Borac kao klub rastao mora napraviti svoj kamp.

“U Rumuniji sam na poluvremenu rekao da smo imali apsolutno puno sreće jer je trebalo da bude 5:0 za Kluž, e zato danas nismo imali sreće. Da je bilo 5:0 ovdje bi danas bilo oko dvije i po hiljade ljudi, a baš gledam protiv Makabija je bilo oko šest hiljada, a danas je bilo puno. Ono što bi ja posebno volio je da Borac iz Banjaluke dobije svoj kamp, to su dva kontejnera i jedan pomoćni teren i siguran sam da će to ova uprava u narednom periodu da uradi. To su bitne stvari, tako rasteš, onda ćeš postati veliki i za druge okvirove– izjavio je Maksimović. 

Na pitanje kako je pripremio mladog Ćetkovića, naglasio je da mu je samo rekao da će braniti, te da su večeras dobili još jednog golmana. 

Dva dana prije utakmicu sam mu rekao da će braniti i to je to, apsolutno mu ništa nisam rekao. On je danas bio odličan i može sutra da ne bude dobar, ali ja ću mu dati podršku. Bojan Pavlović je naš prvi golman, on je donio mnogo radosti i ja igračima pamtim. Dobili smo golmana još jednog danas koji je odlično branio. Begić uz Milojević sjajan, ali moraju još da rade. Meni je žao što nismo došli do penala, jer bi šutali svi preko 35 godina” – dodao je trener Borca. 

Borac će u drugom kolu kvalifikacija za Ligu konferencija igrati sa ekipom Linfilda iz Sjeverne Irske. 

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime