Foto: MeridianSport

Banjalučki Borac poražen je na posljednjoj provjeri u Antaliji, a trener tima iz “Platonove” Marko Maksimović optimistično gleda na period priprema, kao i nastavak sezone Premijer lige BiH.

Meč protiv Krila Sovjetov obilježila je velika tuča u 88. minuti utakmice zbog čega je glavni sudija meča posljednjim zviždukom odlučio staviti tačku na taj meč, nakon čega je uslijedio povratak banjalučkog tima kući.

“Juče smo prvi put na treningu od početka priprema imali kompletnu ekipu. Dino Ćorić i Marko Jovanović su ovaj meč igrali od početka, dok smo Almedina Ziljkića još poštedjeli. Igrali smo protiv jednog veoma dobrog protivnika, koji je ovdje u Antaliji pobjeđivao mnogo bolje rivale od nas i to većom razlikom. Gledajući sa te strane, ovo je bila jedna jako dobra provjera za nas. Mi smo u svakoj utakmici imali po tri ili četiri situacije da postignemo gol, a tako je bilo i danas” rekao je trener Borca i nastavio:

“Imali smo jako dobre segmente igre i jako dobre konture onoga što mi hoćemo u drugom dijelu sezone. Prvi put smo, ponavljam, igrali u punom sastavu, možda u najjačem, uz neigranje Ziljkića i Dujakovića. Međutim, momci koji su danas odradili utakmicu meni ulijevaju snagu da nastavim dalje, iako bi se neki pokolebali. Ja to apsolutno neću da uradim, vjerujem u ovo što radimo. Na kraju, treba da se mjerimo kad krene prvenstvo”.

Posljednja provjera pred nastavak Premijer lige Bosne i Hercegovine Borac očekuje 20. februara protiv ekipe Krupe.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime