Printscreen

Navijači Željezničara “Manijaci” izdali su saoštenje povodom proslave 100 godina kluba u kom navode da će 19. septembra napraviti spektakl na ulicama Sarajeva.

Oni su najavali da će performans s vatrometom biti upriličen u nedjelju 19. septembra s početkom u 21 sat, a njihovo saopštenje prenosimo u cjelosti.

Povodom stogodišnjice Fudbalskog kluba Željezničar, navijačka grupa ‘The Maniacs’ je do sada upriličila par aktivnosti, a sa tom praksom će i nastaviti, te se glavna proslava sprema za 19. septembar. Do sada je urađena koreografija na startu sezone sa motivom koji se proteže kroz ovu godinu, krilaticom – 100 godina Gospodina! Urađeni su brojni artikli grupe sa motivom Željine stogodišnjice, grafiti itd.

Mediji su nas preduhitrili i već najavili spektakl na Željin rođendan, iznjevši neke od pojedinosti do kojih su došli. Grupa je predanim radom i uz pomoć njenih članova skupila velika finansijska sredstva da bi proslava ispala onako kako dolikuje stotom rođendanu kluba kojeg simpatiše ogroman broj ljudi kako u Bosni, tako i šire, pa čak i na drugim kontinentima.

Grupa je poduzela mjere kako bi sve prošlo u najboljem redu jer naš klub, naš grad i naša država zaslužuju takav spektakl. Na području nekoliko gradskih opština biće upriličen sinhronizovani vatromet. Planiranje i sama realizacija projekta nisu bili jednostavni i nailazilo se na dosta peripetija.

Zbog mnogo uloženog truda, pa i novca za izvedbu zamišljenog, stvari se nisu smjele prepuštati rizicima i opstrukcijama koje su se počele javljati. Stoga su u projekat uključene i neke od službi koje su pod ingerencijom Kantona Sarajevo, prije svega radi sigurnosti građana i njihove imovine, kao i njihovog razumijevanja za ono što će se dešavati na taj dan.

Ovo je naš svojevrstan poklon klubu, njegovim navijačima i svim građanima koji su svijesni značenja ovakvog jubileja nekog kolektiva u ovoj državi. Sami perfomans s vatrometima će biti upriličen 19.09. (nedjelja) u 21.00 h, pa ćemo ovu priliku ujedno iskoristiti da pozovemo sve ljubitelje plave boje da izađu na ulice i da proslavimo. Obzirom da je utakmica s Veležom utakmica na kojoj će se obilježiti rođendan, a za svečanost se oblači svečano, na nama je da ispoštujemo navedeno.

SRETAN ROĐENDAN GOSPODINE!

Utakmica sa Veležom u devetom kolu Premijer lige na programu je u subotu u 17 časova. 

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime