Marić briljirao na golu i zasluženo je najbolje ocijenjeni igrač na terenu Vila parka

Zrinjski je sinoć u posljednjim minutama primio gol od Aston Vile i doživio minimalan poraz u drugom kolu grupne faze Lige konferencija.

Zrinjski je u Birmingemu igrao protiv daleko skuplje i kvalitetnije ekipe, ali su Plemići odigrali odličnu utakmicu i u svom džepu imali bod sve do posljednjih trenutaka, kada je Džon Mekgin glavom matirao do tada nesavladivog Marka Marića.

Briljirao je Marić na golu Zrinjskog, iako mu je koliko je mogla pomagala i odbrana Mostaraca. Ipak, ponešto je domaćima prolazilo, međutim sve do golmana Plemića. Čak osam odbrana je imao 27-godišnju čuvar mreže, od kojih je šest bila udaraca unutar kaznenog prostora. Zbog toga, on je juče bio najbolji ocijenjeni igrač kod obje ekipe -8,4.

Apostrofirao je nakon utakmice Krunoslav Rendulić da je Zrinjski odigrao vrlo dobro u fazi odbrane, a u skladu sa tim defanzivna linija Zrinjskog je prema Sofascore statistici dobila najveće ocjene. Matej Senić je dobio 7,6, Mario Tičinović 7,3, Slobodan Jakovljević Stipe Radić 7,1.

O partiji Zrinjskog dovoljno govore i ocijene Aston Vile, jer je najveću ocijenu u timu iz Birmingema dobio jedan štoper, Klemen Lengle i to 8,0. Istu ocjenu dobio je Juri Tilemans.  Strijelac jedinog gola Džon Mekgin ocijenjen je sa 7,4.

Postavi odgovor