foto: Nikola Kulaga, borac.net

Borac će sutra na svom terenu igrati revanš meč 2. kola kvalifikacija za Ligu konferencija protiv Austrije iz Beča.

Banjalučani su u prvoj utakmici nakon velike borbe poraženi sa 1:0, a javnosti se pred sutrašnji duel obratio trener Vinko Marinović.

“Odmah po povratku iz Beča smo osjetili sjajnu atmosferu u gradu i vidjeli smo da cijeli grad diše za Borac, što je jako dobro. Bilo je stvarno uživanje raditi kroz ovu sedmicu, u kojoj smo radili dosta dobro na nekim stvarima koje treba da popravimo. Odigrali smo dosta dobru utakmicu u Austriji, gdje je rezultat mogao biti i drugačiji. Imali smo svoje prilike koje nismo iskoristili, a kada igrate u Evropi, onda morate znati da su to situacije koje se moraju iskorištavati.

Nedostajalo nam je i malo koncentracije. I u pripremi smo znali da je Austrija jedna čvrsta, organizovana ekipa koja igra sa dosta intenziteta i presinga. Mislim da smo tokom meča to dobro odradili, ali moramo znati da oni imaju taj kvalitet i mogu kazniti svaki trenutak opuštanja, što se i desilo u samom finišu.

Bez obzira na sve to, ekipa je dosta dobro radila i iako smo primili taj gol u zadnjim sekundama, to se nije osjetilo. Vjerujemo da možemo pružiti dobru igru, te da uz podršku naših navijača, koji će nam biti dodatni vjetar u leđa, možemo doći do onog rezultata koji nas vodi u sljedeći krug. Vjerujem da će igrači dati sve od sebe i da ćemo svi zajedno na kraju doći do cilja.

Gledali smo utakmicu Austrije protiv Šturma, koju je ekipa iz Beča izgubila sa 3:0. Imali su igrača manje oko 60 minuta. Primili su dva gola iz prekida, odakle naravno da postoji naša šansa, ali da bismo došli do nje, moramo se dobro postaviti i dobro izvesti te situacije. Možda bi bilo bolje da je Tabaković (prešao u Hertu) otišao prije sedam dana (smijeh), možda bi bio drugačiji rezultat, ali je dobra okolnost za nas što ga neće biti sutra.

Austrija ima dva napadača, ali može tu doći do još nekih stvari o kojima mi razmišljamo u fazi napada. Vidjećemo za koga će se odlučiti. Što se tiče nas, svi fudbaleri su u kombinaciji, a ono što nas malo remeti je činjenica da smo imali neke kasnije dolaske, a svima je potrebno malo više rada i upoznavanja sa ekipom. Posljednje pojačanje Stojan Vranješ je u rosteru kao i svi ostali, svi su spremni osim Jokića i Pavlovića, dok Hrelja nije prijavljen” – poručio je Marinović.

Utakmica je na programu sutra od 20.30h.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime