Printscreen

Mark Dejvis je ostao bez štapa kojeg je koristio prethodnih 20 godina, i to neposredno prije meča Evropskog mastersa koji je trebalo da se odigra u petak.

Englez je trebalo da se sastane sa Markom Selbijem, ali je odustao od turnira kada je shvatio šta se dogodilo.

Naslonio je štap na auto dok je ostavljao kofer u gepek  na hotelskom parkingu, kratko je otišao na recepciju da se odjavi, zatim se vratio do auta i odvezao na mjesto događaja, pretpostavljajući da je štap u gepeku. Tek kada je stigao, shvatio je da nedostaje.

“Brzo sam se vratio u hotel i provjerio recepciju i svoju sobu, ali znao sam šta se dogodilo, štap je nestao. Neko ga je vidio naslonjenog na auto i iskoristio priliku. Bio sam nevjerovatno glup, kao da nisam dovoljno razmišljao. Shvatio sam da se moram povući sa turnira. U posljednjih 30 godina, gotovo nikada mi se nije desilo da odustanem, a pogotovo ne zbog ovakvog razloga” – navodi 48-godišnjak iz Saseksa.

Jedina pozitivna stvar za Dejvisa, svjetskog broja 39, je to da kod kuće ima repliku štapa, napravljenu od strane majstora, Džona Perisa.

“Napravljen je u vremenu kada sam se mučio i razmišljao o promjeni. Na kraju, ipak sam odlučio da ostanem pri starom štapu, ali sada izgleda da nemam izbora. Mentalno, ovakva promjena je veoma zahtjevna stvar za igrače i nisam siguran kako ću se izboriti s tim.”

Dejvis nudi nagradu od 1,000 funti za potencijalnog pronalazača štapa.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime