foto. Damir Hajdarbašić/www.fkz.ba

Trener fudbalera Borca Marko Maksimović rekao je za domaće medije nakon poraza od Kluža od 3:1 da su imali dosta indisponiranih igrača na početku meča i zahvalio se navijačima koji su stigli u Rumuniju. 

Maksimović je napomenuo da je ovo škola, jer deset godina nisu imali priliku da igraju u Evropi. 

Moj utisak je da smo igrali protiv mnogo moćnog kluba, moćnog protivnika, protiv tima koji je konstantno u evropskom fudbalu. Mislim da nas je nasjekao taj penal, nismo ušli kako smo očekivali u utakmicu, imali smo puno indisponiranih igrača u prvih 25 minuta. To je ta škola koju deset godina nismo imali priliku da igramo ovaj nivo. Definitivno smo imali svoje situacije, dali smo pogodak, imali smo šansu da damo gol. Prvo poluvrijeme nije bilo dobro i to nije bilo dobro. Međutim ovako se raste, ovako se napreduje, a što je dobro da smo dobili Marka Jovanovića. u ovom meču, gdje smo dosta bili stabilniji po njegovom ulasku” – kazao je Maksimović. 

On se zatim zahvalio navijačima koji nažalost nisu mogli ući na stadion.

Ja bih se zahvalio svim našim navijačima koji nisu imali priliku da budu na stadionu, ali su došli u jednom velikom broju. Njih oko 150 je proizvelo kod nas jaku emociju i ovo je Evropa, ovo je Liga šampiona” – dodao je on. 

Maksimović nije htio da komentariše suđenje i penal, ali je rekao da je sada cilj da se odmore i daju svoj maksimum u revanšu. 

Dosta je jasnija slika i nama i njima i ja očekujem prije svega dobro da se odmorimo, vratimo u Banjaluku i dobro skupimo za taj revanš. Tu da damo svoj maksimum, ako uspijemo dobro, ako ne ovo će biti jedan dvomeč iz kog ćemo sigurno izaći jači. Lako je biti general poslije bitke. Neke stvari bi u tom uvodu nekako drugačije napravili i drugačije uradili. Moramo da znamo da smo imali kratku pauzu, jesmo radili na pojačanjima, posebno mlađim. Doveli smo Amar Begića i Milan Vušurovića, Antu Živkovića i njima će sigurno trebati više vremena. U Evropi nam je cilj da odemo što dalje i igramo što više” – istakao je trener Borca. 

Revanš je na programu 13. jula u Banjaluci. 

Skini MERIDIANSPORTBH APLIKACIJU i budi u toku sa svim sportskim vijestima!

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime