Miroslav Tanasković/MeridianSportBH

Banjalučki Borac će u nedjelju s početkom u 19h dočekati sarajevski Olimpik na “Gradskom stadionu” u Banjaluci. Utakmicu je najavio trener Marko Maksimović. 

“Dolazi nam druga utakmica sa Olimpikom, ekipe koja je podigla formu pobjedom protiv Željezničara i remijem sa Veležom. Poslije Bijeljine i Kupa imamo razlog za optimizam i samopouzdanje koje je visoko, teško se stiče, ali kad ga uhvate igrači daju više nego što mogu. Psihološka priprema je jako bitna, očekujem rastrčan Borac. Očekujem još bolji Borac sa povratkom povrijeđenih igrača. Dobre smo stvari do sada radili, ali iz ove perspektive bih rekao da još ništa nismo ostvarili”rekao je Maksimović pa dodao:

“Sada mi je jedino krivo što znam da bi ova ekipa bila 30 posto bolja da je publika pristuna. Znam da bi publika dobro reagovala na seriju dobrih rezultata. Oni koji osvajaju bodove imaju i posjed. Bilo mi je bitno da promijenimo stil. Imali smo 20 posto posjed više od protivnika. Dobro kontrolišemo tranziciju gostiju. Lakić i Pavlović dobro rješavaju te situacije kad se ukaže tranzicija protivnika. Kad igraš napadački ostaje prostor iza posljednje linije. Imamo prostora za napredak. Neće biti ista utakmica kao prvo kolo. Oni kao i mi moraju ići iz utakmice u utakmicu i osvajati bodove.”

Borac narednu utakmicu dočekuje s drugog mjesta, dok je Olimpik pretposljednji u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime