Foto: Đorđe Nikolić Photo/KK Bratunac TRB Facebook

Bratunac sutra od 18:00h dočekuje Čapljinu u okviru 16. kola Lige Bosne i Hercegovine. Košarkaš domaćih Marko Rikalo za MeridianSport rekao je kako će  njegov tim šansu tražiti u energiji.

Sredinom decembra Bratunac je imao problema sa virusom korona zbog čega su morali napraviti i malu pauzu, taj period je sada iza njih i oni maksimalno spremno dočekuju Čapljinu.

Treniramo kompletni već određeno vrijeme, u dobroj smo formi i očekujemo da ćemo biti kompletni za Čapljinu, što je negdje i najbitnije” –rekao je na početku Marko Rikalo.

Pobjedom protiv Bosne potvrdili smo neke brejkove na strani koje smo napravili i odbranili domaći teren što nam je ujedno i najvažniji zadatak u drugom dijelu prvenstva. Pobjede na domaćem terenu nam donose mir u kući i želimo tako i da ostane nakon Čapljine, a svaki brejk na strani može da nas gurne u priču za Ligu 6. Svjesni smo te činjenice, tako da u meč sa Čapljinom ulazimo maksimalno motivisani” – dodao je košarkaš Bratunca.

Uz Bratunac i Čapljina je jedan od timova koja je bila “zakačena” virusom korona i pretrpila dosta udaraca. 

“Što se tiče Čapljine, virus korona je pokosio jednu takođe ozbiljnu ekipu, zajedno sa nama mislim da su najviše izgubili i mi i oni u ovoj sezoni upravo zbog toga. Najveća opasnost prijeti od Gojka Sudžuma, njihovog najboljeg igrača i sigurno među najboljim centrima lige od koga mnogo polazi i završava. Tražićemo šansu u energiji i pristupu samom meču, neki ključ za pobjedu vidim da pravilno pristupimo meču sa energijom u defanzivi, skoku i na to nadograditi dobru tranziciju” – objasnio je Rikalo.

Pred ovaj susret oba tima imaju skor od sedam pobjeda i sedam poraza.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime