Printscreen

Kubanska odbojkašica Melisa Vargas, već godinu dana ima državljanstvo Srbije i čeka se dozvola Svjetske odbojkaške federacije (FIVB) da ona zaigra u selekciji aktuelnih svjetskih i evropskih šampionki.

Dvadesetogodišnja Vargas, trenutno odbojkašica Fenerbahčea bila je želja nekoliko reprezentacija, prije svega Turske, ali je ona odabrala Srbiju. Jedan od glavnih razloga za takvu odluku je selektor Srbije i trener Fenerbahčea Zoran Terzić, koji je prvi predložio Odbojkaškom savezu Srbije da pokušaju Vargasovu dovesti u selekciju Srbije. 

“Svi čekamo odgovor iz FIVB. Melisa je tu, sa mnom, u Fenerbahčeu. Ništa se nije promijenilo od momenta kada je ona dobila pasoš Srbije. Važno je da su ljudi iz Saveza poslali zahtjev u FIVB i nadamo se pozitivnom odgovoru” – rekao je Zoran Terzić zaSportklub.

Do kraja godine se očekuje odgovor iz FIVB da li će Vargas dobiti dozvolu da nastupa za Srbiju i ako sve prođe prema očekivanjima, ona bi do 2022. godina mogla zaigrati u dresu sa srpskim grbom. Na kraju se ipak postavlja pitanje da li je selekciji koja je trenutno svjetski i evropski šampion, olimpijski vicešampion i ima veoma talentovane odbojkašice, potrebno da naturalizuje stranu igračicu?

5 Komentari

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime