Kompanija Meridan uspješno je okončala humanitarnu akciju u kojoj su glavnu riječ imali košarkaši Bosne Meridianbet. Cilj je bio pomoći Udruženju Pomozi.ba i rezultat je impresivan.

„Studenti“ su u protivnički koš od početka do kraja akcije ubacili 51 trojku, a podsjećamo da je za svaku trojku Meridian najvećem bh. humanitarnom udruženju uplatio po 100 KM. Donacije su uplaćene u fond „Sportisti za život“ – za liječenje bh. građana, a dio novca i za pomoć žrtvama katastrofalnih zemljotresa u Siriji i Turskoj.

– Koliko god da su važni rezultati na terenu i vrhunska košarka, toliko je bitno da nas je ova akcija ujedinila u humanosti. Kada smo za partnera odabrali Udruženje Pomozi.ba, bili smo sigurni da će pomoć stići onima kojima je napotrebnija. Ogromnu zahvalnost dugujemo našim košarkašima i svima onima koji su se na bilo koji način uključili u ovu humanu misiju – kažu u Meridianu.

Zadovoljstvo ne kriju ni u Udruženju Pomozi.ba.

– Još jednom htio bih da napomenem koliko smo sretni i prezadovoljni ostvarivanjem saradnje s Meridianom, a još smo sretniji jer je na kraju ove akcije postignuta čak 51 trojka. I ono najljepše – u svim utakmicama u kojima smo skupljali novac za humanitarne svrhe Bosna Meridianbet postigla je pobjede i na taj način pomogla oboljelim građanima naše zemlje – ističe Jasmin Ligata, projekt menadžer Udruženja Pomozi.ba.

On je zahvalio košarkašima koji su „za humanost dali sve od sebe radeći ono što najviše vole – igrajući košarku“.

I Almir Bradić, predsjednik KK Bosna Meridanbet, zadovoljan je rezultatima i odjekom humane misije koja je započeta na košarkaškom terenu.  

– Zahvaljujemo našem sponzoru na pokretanju ovakve aktivnosti, a naši momci su dali sve od sebe da pomoć bude što značajnija, te ‘trojkama’ zasipali protivničke koševe. Izražavamo našu spremnost za učestvovanje u daljim akcijama pomoći Udruženju Pomozi.ba – dodaje on.

I u Meridanu, kao i Udruženju Pomozi.ba naglašavaju da je ovo samo početak saradnje te da se raduju budućim zajedničkim humanitarnim projektima.

Meridian Pomozi.ba 02 u tekstu

2 Komentari

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime