Zvanični logo

Kako MeridianSportBH saznaje, Čelik će i zvanično od ponedjeljka biti izbačen iz Lige BiH, što znači da će se nažalost ovaj klub iz Zenice vjerovatno ugasiti. 

Rukovodstvo Čelika je saopštilo ekipi Posušja da neće odigrati meč 13. kola Lige Bosne i Hercegovine zbog nedovoljnog broja igrača u sastavu. Nakon velikog broja odlazaka uslijed finansijskih problema, Zeničani na raspolaganju imaju samo četiri košarkaša, što nije dovoljno da odigraju meč.

Već su jednom tako postupili u duelu protiv Slobode i Košarkaški savez Bosne i Hercegovine je tu utakmicu registrovao rezultatom 20:0. Prema istim propozicijama, ukoliko se u toku sezone dogodi da ista ekipa dva puta izgubi utakmicu službenim rezultatom, automatski se isključuje iz takmičenja i prebacuje u niži rang.

Prema informacijama koje ima MeridianSportBH od ponedjeljka će nakon objavljivanja zvaničnog biltena tim iz Zenice postati drugoligaš, a s obzirom na trenutnu situaciju to znači da će se vjerovatno klub ugasiti.

Svi rezultati Čelika postignuti ove sezone u Ligi Bosne i Hercegovine će biti izbrisani.

Sve vijesti u vezi sa bosanskohercegovačkom košarkom u narednom periodu ćete moći pronaći na našoj “Facebook” stranici pod imenom “BH Košarka”.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime