Foto: OKK Čelik/Facebook

Kako MeridianSportBH saznaje iz KS BiH, Sloboda i Čelik sutra neće odigrati utakmicu 12. kola Lige BiH zbog problema sa finansijama i igračkim kadrom sa kojima se Zeničani već duže vrijeme suočavaju.

Iz zeničkog kluba danas je na adresu kancelarije KS BiH i komesara takmičenja stigao dopis u kojem nadležne obavještavaju da sutra neće otputovati na zakazanu utakmicu protiv Slobode u “Mejdanu” zbog nedovoljnog broja igrača u rosteru.

Podsjetimo, nakon velikog broja odlazaka usljed finansijskih problema, Zeničani na raspolaganju imaju samo četiri košarkaša, što nije dovoljno da odigraju meč.

S obzirom da su dopisom obavijestili rivala, te nadležne u KS BiH  da se neće pojaviti na utakmici, do podbacivanju u “Mejdanu” neće doći, pa će ova utakmica, a u skladu sa propozicijama takmičenja KS BiH, biti registrovana sa 20:0 u korist protivnika, kao i minus bodom za Čelik.

Prema istim propozicijama, ukoliko se u toku sezone dogodi da ista ekipa dva puta izgubi utakmicu službenim rezultatom, automatski se isključuje iz takmičenja i prebacuje u niži rang.

Sudeći prema svemu onome što se posljednjih mjesec dana događa u ovom klubu, te da je prelazni rok zakazan tek nakon odigranog prvog kruga takmičenja, Čelik neće biti u mogućnosti registrovati nove igrače prije utakmice 13. kola koju bi trebali odigrati narednog vikenda na domaćem terenu protiv Posušja, te se epilog već sada da naslutiti. Zeničani su se, po svemu sudeći, već sada oprostili od elitnog košarkaškog takmičenja BiH.

Ukoliko do toga dođe i ne odigra se utakmica protiv Posušja, s obzirom na to da nisu odigrali polovinu od ukupnog broja utakmica u sezoni, svi rezultati postignuti u utakmicama protiv Čelika biće “brisani”.

Utakmica između Slobode i Čelika bila je zakazana za sutra od 19h u Tuzli.

Sve vijesti u vezi sa bosanskohercegovačkom košarkom u narednom periodu ćete moći pronaći na našoj “Facebook” stranici pod imenom “BH Košarka”.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime