Foto: nfsbih

Bosnu i Hercegovinu očekuju važni dueli protiv Finske i Ukrajine u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, a te mečeve je prokomentarisao reprezentativac “Zmajeva” Rade Krunić.

“Naravno, svjesni smo šta nas čeka protiv Finske i Ukrajine. Nema lakih utakmica, međutim mi imamo naš cilj i ja vjerujem da ćemo ga ostvariti. Poznajemo i jednog i drugog protivnika, ali važno je da sami odlučujemo i da je sve u našim rukama” prokomentarisao je naredne duele igrača Milana Rade Krunić pa je nastavio:

“Trenutno smo fokusirani samo na Finsku, spremamo se ozbiljno, motivisani smo i uz stopostotni angažman svakog od nas možemo ih pobijediti. Tek nakon ove utakmice razmišljaćemo o Ukrajini”.

Krunić, Krunić: “Mi imamo naš cilj i vjerujem da ćemo ga ostvariti”
Foto: nfsbih

Isto tako Rade Krunić se osvrnuo i na svoj povratak u reprezentaciju nakon povrede, ali i na činjenicu da će se utakmice protiv Finske i Ukrajine na “Bilinom polju” igrati pred navijačima.

“Dobro se osjećam i moram priznati da su mi nedostajali momci tako da sam jedva čekao da dođem na okupljanje. Mi volimo igrati pred punim tribinama, tako da me raduje povratak publike i to što će stadion ‘Bilino polje’ biti pun”nakon čega je Krunić dodao:

“Zaista nam je nedostajala ta euforija i ambijent koji ti daje krila kada nam ponestaje snage. Moramo se dobro skoncentrisati da ne podlegnemo pritisku, mada lično smatram da to prije može da nas još više motiviše”.

Meč protiv Finske je zakazan da počne 13. novembra u 15h dok se onaj protiv Ukrajine igra tri dana kasnije sa početkom od 20:45h.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime