Foto: Privatna arhiva

Dejan Mihić, jedan od najboljih banjalučkih i bosanskohercegovačkih igrača bilijara, za MeridianSportBH je iznio utiske sa Sportski bilijar klub Osmica Opena 2021, koji se održao proteklog vikenda.

Mihić brani boje BK Kajak, a na pomenutom događaju je u izuzetno snažnoj konkurenciji zauzeo treće mjesto.

“Ovo je sigurno bio jedan od najboljih turnira ikad održanih u Banjaluci. Učešće je uzelo 103 igrača sa prostora bivše Jugoslavije, a Ivica Putnik, Zoran Svilar, Roberto Bartol, Goran Mladenović i Matjaž Erčulj su samo neka od imena koja su ga uveličala, skoro svi su osvajači medalja na evropskim prvenstvima ili nekim međunarodnim turnirima” – rekao je Dejan, pa nastavio:

“Što se tiče mog učešća na ovom turniru, smatram da sam napravio veliki uspjeh zauzevši treće mjesto u ovako jakoj konkurenciji. Izdvojio bih meč protiv Matjaža Erčulja iz Slovenije, vlasnika bronzane medalje sa Evropskog prvenstva, te osvajača mnogobrojnih međunarodnih turnira i jednog od najboljih igrača sa ovih prostora, gdje sam odigrao praktično bez greške. U polufinalu sam izgubio od Roberta Bartola, učesnika ovogodišnjeg Svjetskog kupa u bilijaru, zasluženo je slavio, sve čestitke njemu za osvojeno drugo mjesto, kao i Goranu Mladenoviću na prvom. Moji dalji planovi za ovu sezonu su učešće na državnom pojedinačnom i ekipnom prvenstvu, kao i na Balkan Pool Touru”.

Podsjećamo, u martu je na našem portalu objavljen opširan intervju sa Mihićem, a možete ga pročitati ovdje.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime